Last news in Fakti

11 Април, 2017 15:23 2 664 8

Двама руски военни загинаха в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • войници-
  • руски войници-
  • москва

С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Москва стана 29 души

Двама руски военни загинаха в Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Двама руски войници са загинали в Сирия при минометен обстрел, а трети е тежко ранен, съобщи пресслужбата на министерството на отбраната на Русия, цитирано от ТАСС.

Руските военни са били на служба по договор в едно от подразделенията на сирийската армия. Те са били инструктори по стрелкова подготовка. Двамата, заедно руски военен съветник, са били подложени на минометен обстрел от група екстремисти. В резултат на взрива двамата руски военнослужещи са загинали, а животът на третия е под сериозна заплаха.

Инцидентът е станал на 9 април. С тях официалният брой на убитите в Сирия руски военни от началото на интервенцията на Москва в страната през септември 2015 г. стана 29 души.

Двама руски военни загинаха в Сирия

Освен това един войник се е самоубил в самото начало на военните операции по данни на министерството на отбраната. Най-тежката загуба Русия понесе на 1 август 2016 г. , когато петима военни загинаха, след като хеликоптерът им беше свален с ракета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 момчилов

    9 20 Отговор
    в района воюват над 11 000 руски граждани .от тях,приблизително 6000 се бият на страната на джихадистите и 5000 са редовни и наемници на страната на асад. и едните и другите са терористи.те,един ден ще се завърнат в русия и това,което са вършили много ще им липсва

    Коментиран от #4

  • 2 Марто

    7 12 Отговор
    Току виж значителна част не се завърнала
  • 3 стратокастър

    5 14 Отговор
    Жалко за момчетата и семействата им . Но явно Русия затъва все повече и войната в Сирия започва да прилича на войната в Афганистан!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Kcaniba

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "момчилов":

    на страната на смериканците се бият средноазиатците!!!
    на страната на Русия, която е в коалиция, със Сирия и Иран , срещу ИДИЛ и, САЩ и Саудитските араби, са няколко хиляди инструктори и спецове, също така чеченски спецназ
  • 5 наблюдател

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Това го кажи на семействата на контингента в Афганистан,там са над 2300 жертви операция Enduring freedom.
    Операция Iraqi freedom 4518 жертви американци.
    Не знам кой къде затъва но определено войните ги създава САЩ за да си върти военната машина и корпорациите да печелят.
  • 6 кроко

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Лошото е че такива като теб не виждат как много други държави заприличаха на Афганистан и как Сирия ще е копие на Афганистан ако я остават в ръцете на САЩ и еврогейските им подлоги!

    Коментиран от #7

  • 7 на Деса шушито

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "кроко":

    Да ама миналата година Деса-стоян-То писа, че Афганистан е задминал по икономическо развитие Китай. Много се смях...

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "на Деса шушито":

    Не се и съмнявам че може да напише подобно нещо. Аз много се смях на твърдението му, че заради глобалното затопляне в Европа ще спрем да ползваме руски газ и руснаците ще фалират! Ама много се разочарова като го светнах, че ако стане толкова топло, цял сибир става обработваем за селскостопанска продукция и пак ще се измъкнат!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания