13 Април, 2017 13:44 948 2

Подпалиха щаба на Марин льо Пен

  • национален фронт-
  • марин льо пен-
  • палеж-
  • франция-
  • париж-
  • щаб-
  • молотов

Няма пострадали хора при среднощния палеж

Подпалиха щаба на Марин льо Пен - 1
Снимки: БТА/ AP

Предизборният щаб на Марин льо Пен в Париж беше подпален, предадоха френските медии. Около 02:30 часа пожарникари са пристигнали на място и са потушили пламъците.

Властите посочиха, че става въпрос за умишлен палеж. Полицията разглежда случилото се като криминално деяние, а не инцидент.

Крайнолявата екстремистка групировка „Kombattre La Xénophobie“ пое отговорност за атаката и обеща до изборите да има още такива. При нея са били използвани коктейли „Молотов“.

За щастие няма пострадали хора. Нанесете щети по сградата не са сериозни. Френското вътрешно министерство осъди палежа и обяви, че демократичният избор трябва да бъде направен в урните, а не по този начин.

Кандидатката на „Национален фронт“ Марин льо Пен за президентските избори е сочена за сигурен участващ в балотажа, при който ще се стигне, ако нито един от кандидатите не спечели 50% плюс един глас на първи тур. Социологическите агенции очакват балотаж между Марин льо Пен и Еманюел Макрон.

Самата лидерка на „Национален фронт“ заяви, че крайнолява групировка е отговорна за палежа. „Тези хора действат безнаказано“, добави Марин льо Пен.

Вътрешното министерство обяви, че силите за сигурност са в контакт с екипа на Марин льо Пен и при необходимост ще бъде осигурена допълнителна охрана.

Няколко стъкла са били изпочупени, а нападателите са изписали „FN vs KLX“ на стената – инициалите на движението „Национален фронт“ и крайнолявата екстремистка групировка „Kombattre La Xénophobie“.

Подпалиха щаба на Марин льо Пен


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истина

    0 0 Отговор
    Страха е голям,някой си изпуска нервите!
  • 2 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Разбира се както винаги гнусните левичари и чифутски креатури са в основата на такива действия, от едно време тероризма им е в кръвта. Примери много от световната история, комунизма е отроче на дългоносите, тук църкви взривяваха изродите безбожни. Както и да е, явно че се страхуват от льо Пен и така трябва, дясното се надига в цяла Европа, този път ще ги избием, заедно със семитските им господари!
Новини по държави: