Last news in Fakti

17 Април, 2017 21:59 3 894 10

Сирийски терористи поздравиха Ердоган за победата

  • турция-
  • сирия-
  • терористи-
  • реджеп ердоган-
  • ахрар аш-шам-
  • референдум

Ердоган и групировката Ахрар аш-Шам поддържат близки отношения, посочват експерти

Сирийски терористи поздравиха Ердоган за победата - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийската салафистка групировка Ахрар аш-Шам, действаща в северната част на Сирия, поздрави турския президент Реджеп Ердоган за победата на референдума.

Бунтовническата групировка е една от най-големите, борещи се срещу режима на Башар Асад от началото на гражданската война в Сирия, започнала през 2011 година.

Говорителят на бунтовниците Омран Му поздрави от профила си в социалните мрежи „турските си приятели” и Ердоган за успеха на проведения референдум, който ще даде повече власт на държавния глава.

Официалният говорител на терористичната групировка публикува съобщението на арабски, турски и английски, поздравявайки управляващите в Турция с голямата победа.

За Ахрар аш-Шам се бият близо 20 000 души, което я прави една от големите бунтовнически групировки в сирийския конфликт. За „близки отношения” с Анкара и Реджеп Ердоган се заговори още през 2015 година. Групировката дори беше наречена „любимите терористи на Турция” от западни експерти по тероризъм и близкоизточни конфликти.

Сирийски терористи поздравиха Ердоган за победата

„За" конституционните промени в Турция гласуваха малко над 51% от избирателите. През 2019 година - след следващите избори - Турция ще се превърне в президентска република. Критиците на Ердоган обявиха, че това ще подкопае демократичните устои на страната. Поддръжниците на държавния глава пък твърдят, че промените ще заздравят сигурността и икономиката на страната.

Важна ще бъде и посоката на развитие на Турция по отношение на сирийския конфликт. Само преди дни турски министър заяви, че режимът на Асад трябва да бъде свален с военна сила, защото политическите усилия не са дали резултат.

„До този момент говорихме за политическо решение, но Асад блокира тези опити. Когато политическото решение е опция, отговорът на Асад са химическите оръжия“, заяви Йомер Челик, министър по европейските въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Public Owner

    27 5 Отговор
    Е как няма да го поздравят, като той и скритите му господари на г-н откачен ислямист ердоган са СЪЗДАТЕЛИТЕ на тази джихадистка групировка! Тези терористи са тяхно отроче, родено, отгледано и научено от майка турция да убива в името на несъществуващия алах! Когато сирийската армия и съюзниците не убият, а само ранят някои от тези кучета - другите им фанатични "братя" ги откарват в турция и там се лекуват в турски болници най-официално. В провинция Идлиб в Сирия е пълно с тези терористи, а таи област има обща граница с турция. Откъде мислите им идват продоволствията, оръжията и боеприпасите за тези оръжия!? От турция разбира се! Отвсякъде другаде областта е обкръжена от сирийската армия и се стрелят по различни фронтове денонощно. Другите джихадистки групировки в Сирия са в територии които граничат с Йордания и изСРАел и следователно помощта идва от тези страни. В източната част на Сирия пък ги зареждат от саудитска арабия, катар и кувейт. То затова му се вика международен тероризъм - защото много страни ги спонсирират. България и целия ЕС също го правят. ВМЗ Сопот произвежда промишлени количества оръжия и боеприпаси които най-официално отиват в "бунтовниците" - терористите. И като споменах 'бунтовници' се радвам, че тъпите журналисти които лъжеха години наред, че Асад бил диктатора който убил народа(бунтовниците) най-накрая почнаха да нямат избор и да пишат истината - че "опозицията" "бунтовниците" и тем подобни глупави понятия всъщност са терористите(!) -
  • 2 Public Owner

    26 3 Отговор
    Продължение:

    И като споменах 'бунтовници' се радвам, че журналисти които лъжеха години наред, че Асад бил диктатора който убил народа(бунтовниците) най-накрая почнаха да нямат избор и да пишат истината - че "опозицията" "бунтовниците" и тем подобни глупави понятия всъщност са терористите(!) ---> Както се разбира от написаното в статията. Същите кучета 2011г. направиха войната в Либия, но тогава им беше по-лесно защото либийската армия беше доста по-слаб от сирийската, та в Сирия удариха на камък. За 6 години сирийската армия и руските въздушни удари са избили над 150 ХИЛЯДИ терористи. Въпреки това, в момента в Сирия има поне още 90-100 хиляди терориста, но като цяло много военн командири и опитни джихадистки бойци бяха изтребени, та ционистите които създадоха този книфликт(а и всички други конфликти) вече виждат голям зор и както пишат в собствените си протоколи ще направят световна война за да не изгубят регионалната! ( "ако не можем да победим някой от наще врагове с регионална война, ще му обявим световна" ) . Така направиха и с Хитлер, защото малко им оставаше иначе и пак извъртяха нещата в тяхна полза. Но Господ вижда и накрая с тяхните камъни ще е по тяхната глава на евреи!
  • 3 Rangelov

    9 2 Отговор
    Teroristi:) tozi teroristi podkrepqt eu sa6t koi gi pisal takiva gulposti sme6no ...
  • 4 Public Owner

    18 1 Отговор
    Какво следва оттук нататък!? Според много пророчества и най-важното - в библията, пише че след Сирия идва много по-страшно и като цяло идване на антихриста, най-голямата война и тем подобни. Ако човек внимателно изучава тези процеси - после като прочете някое достоверно пророчество просто му става ясна картинката. Трудно мога да обясня в коментар тук на мен колко ми е ясно, но ще напиша просто какви са логичните варианти от тук нататък.
    1ви вариант: терористите почват осезателно да губят войната(натам отива) и евреите с цялото ООН, САЩ и ЕС обявяват война на Сирия, а следователно и на Русия и Иран защото те казаха, че НЯМА да дадат Сирия категорично = световна война.
    2ри вариант: терористите по-някакъв начин успяват да победят армията на Сирия(каквато и беше идеята на създателите им) а след Сирия по-план е ЕВРОПА!(което пак е = на световна война!) Както след като пометоха Либия същите терористи нахлуха след броени месеци и почнаха войната в Сирия, така и след Сирия им е разчистен пътя към халифат в Европа(това се подготва отдавна!!!). Друг вариант общо взето няма, защото изхода на тази война е много важен поради реч причини които всеки интересуващ се знае. Скоро света който познавате рязко ще се промени и адът ще слезе на земята. Но това трябва да се случи, за да няма илюзии и да се види кой-колко струва! Дълга тема..

    Коментиран от #9

  • 5 дгфхнгйхмгйхм

    9 2 Отговор
    за вас терористи
    за тях съмишленици
    израел последен ще изчезне
  • 6 681 БЪЛГАРИЯ

    20 2 Отговор
    Е ами нали той им е бащата как няма да го поздравят . Ердоговнанчо ги подпомага с оръжия и пара а те му дават нефт !
  • 7 ХАСАН

    9 6 Отговор
    Не съм съгласен с тебе! Всеки американски президент има задача от " управляващата класа" в Сащ- а това е да намалят влиянието на Русия и Китай! Сирия за тях е просто пешка която трябва да се отсрани -като Ирак и Либия
  • 8 ХАСАН

    3 9 Отговор
    Дилемата на Обама беше че предизборно беше обещал да дръпне американските войски от Блмзкия изток и някой друг да направи " арабска пролет" в Сирия или директно да влезе в Сирия .
  • 9 Гост

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Public Owner":

    А не допускаш ли да има вариант3, 4 и т.н.?!? Ти си седнал и по време на светлите празници се правиш на месия смесвайки истини с мъгляви бълнувания! Пий си хапчетата по-редовно!

    Коментиран от #10

  • 10 Public Owner

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Мишко, мъгляви булнувания имаш ти и подобни на теб, които не могат да измислят нищо по-въпроса. Хапчета аз не пия никакви, но виж за теб съм сигурен че пиеш поради простата причина, че 90% от масовия човек пие най-различни хапчета и наркотици. Ако не беше толко тъп можеше и да разбереш написаното от мен и паяжината в мозъчето ти да се размърда и да попада прах от нея по изгнилите ти гънки, като зацепиш, че вариант 1 и вариант 2 които съм описал включват всякакви сценарии, но няма как да се случи друго поради очевидно обстоятелства! Айде сега върви да чишкаш!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания