17 Април, 2017 22:39 2 395 4

Египет иска да въведе такса за ползване на Facebook

  • facebook-
  • египет-
  • такса

Египетският парламент предлага да се въведе абонамент за ползвателите на Facebook като част от мерките срещу тероризма. Месечната такса ще е 200 египетски фунта, или 11 USD. Целесъобразността от подобна мярка се обуславя от необходимостта от „предотвратяване използването на Facebook като инструмент за насаждане на омраза, насилие и прокарване на екстремистки идеи”, а също така и за наблюдение на потребителите на социалната мрежа. Според депутатите, аргументите на противниците на идеята са неуместни. Facebook „разрушава Египет, като предоставя на терористите инструмент за реализирането на акции на насилие” смятат още депутати и предлагат да се затегне контрола над социалната мрежа.

Законопроектът ще бъде разгледан в близките дни, но още отсега предизвиква остра негативна реакция от страна на обществеността, която е против въвеждането на каквото и да е било такса за ползване на Facebook и контрол върху акаунтите. В 100-милионен Египет активно интернет ползват 30 милиона души, като едва ли не всеки има акаунт във Facebook или Twitter.

Реакцията на Facebook, който се придържа към политиката „Нашата регистрация е безплатна и винаги ще бъде такава” за момента не е известна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъркуйглйхг

    0 4 Отговор
    ми да
    как да стане това без тия такси?
    Ще оцелее ли Западният свят до края на века?
  • 2 сдцсд

    4 4 Отговор
    Твърдо за! Няма значение какъв ще бъде формалният повод, важното е да се въведе подобна такса "И.Д.ИоТия" за масовката едноклетъчни правещи богаташи полуграмотници като Цукерберг и Уилям Гец. Може и човечеството да поумнее, ако смешния фесбук изчезне. И без това вече е лавина от реклами доколкото чувам.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 азс

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "сдцсд":

    Цукърбърг не ти е крив. Всеки, който ползува Интернет, ОнЛайн пазарене, социални мрежи трябва да е наясно, че оттам може да идва и положителна и вредна ситуация. Затова не бива да се отрича Фейса, а човек да се пази от вредни неща! Аз бях във Фейса, имах много готини приятели музиканти, поети... но един ден изперках от яд, докато ме бамваха в разни политически групи- десни леви комунисти монархисти сини червени...и само се плюят и само те плюят като кажеш мнение. И делийтнах профила, яд ме е за готините ми приятели, но така ми е по-спокойно. Таксата няма да спре тероризма. Той е пари или начин на мислене - мироглед. Аз и за пари не бих обрал банка или частен дом, но и без пари бих утрепал някой рецидив или битов крадец. Всичко опира до морала на човека. затова и е казано, че се борят разни същества да обсебят мисленето ти - контролирайки ни мирогледа,, контролират и поведението ти... партии, комунисти, фашисти,джихадисти и всякакви това правят и искат - да ти наложат своята версия на живота. Фейса не е лош сайт, събира хората. А с какви хора общуваш често и в бара не знаеш? Тоталитаризма диктатурата не съхранява нито национална сигурност нито индивида човек. Ако египетските служби са искали да шпионират някои може да го направят и без такси и забрани. Марк не ти е крив за Фейса. Дали Фейс дали друг ще бъде, хората търсят контакта помежду си.
  • 4 азс

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "сдцсд":

    Ако профила ти е безплатен и получаваш реклами, но не изскачащи прозорци, а примерно в странична лента, това е готино, не мислиш ли? Информацията обогатява човека. Дори и да не те интересува конкретно, ако четеш рекламмите ще знаеш, че там някой нещо предлага. И в момент, ако ти потрябва инфо или стока, търсиш конкретно там. Информацията е безценно нещо. Защо я оплюваш, искаш да я спреш, ограничиш? Никога няма българите да живеем повечето като хора с БКП мафиоти и с такива като теб - все налагат забрани за това, което не трябва. А да се забрани на партии да лъжат с общи приказки не искате нали? Тирани, като вас само убиват човечеството. Осакатяват го. Като не искаш, не ползувай Фейса. Аз го харесвам, но не ми се прави нов профил вече. Пък знам ли, ако почна бизнес и ми трябва реклама защо не? Ти си същия като диктаторите - това не може онова не може, но за вас все за съжаление може?