Last news in Fakti

28 Април, 2017 15:45 1 914 3

Ердоган си връща партийната книжка

  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието-
  • турция-
  • анкара-
  • бинали йълдъръм

Държавният глава отново ще стане член на Партията на справедливостта и развитието на 2 май

Ердоган си връща партийната книжка - 1

Турският президент Реджеп Ердоган ще възстанови членството си в Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на 2 май. Това съобщи пред журналисти премиерът и председател на управляващата формация Бинали Йълдъръм, предаде ТАСС.

Очаква се официална покана за членството да бъде отправена в най-скоро време от самия премиер. На 2 май трябва да се събере Централният управителен съвет на формацията, който ще гласува по въпроса за приемането на Ердоган в ПСР.

"На 2 май ще проведем заседание в централата на нашата партия и на заседанието ще възобновим членството в ПСР на нашия президент", каза премиерът.

Ердоган си връща партийната книжка

Възобновяването на партийната принадлежност на президента стана възможно заради приетите на референдума на 16 април конституционни поправки, припомнят агенциите.

Управляващата формация планира още да свика извънреден конгрес на 21 май за избиране на президента за партиен лидер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    8 1 Отговор
    Е па ердо е падишах, не му треби партия. Той е самата партия.
  • 2 Пеньо

    5 2 Отговор
    Дори ще му присъдят званието "заслужил ислямист" !
  • 3 Кемал Ата

    2 1 Отговор
    Само полуграмотници като него отиват до крайности и не оставят възможност противниците да водят достоен живот, екстемизират обстановката и създават всички предпоставки за революция/преврат, защото най-страшни са тези, които нямат какво повече да губят. Истинските играчи не унищожават противника си, а се развиват състезавайки се с него.
Новини по държави: