Last news in Fakti

2 Май, 2017 20:35 2 484 6

ЕК отказа да въведе визи за САЩ и Канада

  • ес-
  • сащ-
  • канада

Мярката беше препоръчана от ЕП

ЕК отказа да въведе визи за САЩ и Канада - 1

Европейската комисия реши да не отменя свободното пътуване в рамките на ЕС на граждани от Канада и САЩ, съобщи London South East.

Марката беше предложена от Европейския парламент, който настоява за безвизови пътувания в двете страни за всички граждани от страните - членки на ЕС. Към този момент такова право нямат гражданите на България, Кипър, Полша, Хърватия и Румъния.

Канада трябва да реши въпроса до началото на декември. В съобщение комисията аргументира решението си с постигнатия значителен напредък по казуса през последната година и позитивния импулс в продължаващата работа.

От там смятат, че повторното въвеждане на визи може само да забави процеса. Все още няма реакция от Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    14 2 Отговор
    Европейци сме,ама втора ръка.Май е все едно - и да паднат визите,колко ли българи ще могат да пътуват свободно с доходите които имат?А тези,които могат го правят и сега,визите не са проблем за тях.Поредният цирк...пардон,циркът е изкуство...

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кака Гинка":

    Проблем са. Да изкараш виза ти трябват поне 3 месеца чакане, пари и загубено време. Ако пък ти откраднат паспорта има бърза поръчка да си го възстановиш за 3 дена, но не и визата. Хартисаш ли с нея хартисваш и с парите за самолети, хотели и прочее.
  • 3 Кака Гинка

    9 0 Отговор
    За тези формалности явно си прав,няма да споря.Но пак остава въпроса колко българи ще могат да си позволят пътуване в "далеката чужбина" с тия смешни заплатки.У нас всъщност практически няма средна класа - малцинство богаташи и огромно мнозинство преживяващи от заплата до заплата.Доста има да чакаме светлото бъдеще,дето все ни заобикаля...
  • 4 Райчо

    6 1 Отговор
    Хич не ми требат визите до Канада -манада.Аз вземам 420 кинта-до София немога да отида-камо ли до Канадата.Ако заплатата ми е поне 700 левчета-тогава няма защо да отивам в Канада-ще си кютам с тези пари и тук..
  • 5 Дедо Грую

    9 1 Отговор
    Те ти солидарност и еврогейски ценности. На тех какво им дреме!? Нали Глупчовците подписаха ония протокол? Сега ручай таратор без млеко и краставици. Всяка коза за свой крак.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: