Last news in Fakti

18 Май, 2017 16:31 1 070 0

Арменското правителство подаде оставка

  • армения-
  • правителство-
  • серж саркисян

Тя беше приета от президента Серж Саркисян

Арменското правителство подаде оставка - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Армения Серж Саркисян е приел оставката на правителството, съобщи Sputnik.

Според конституцията на Армения правителството ще продължи да изпълнява задълженията си до съставянето на нов парламент.

На референдума от 6 декември 2015 г. бяха приети поправки в конституцията, предвиждащи прехода на Армения към парламентарна форма на управление. Въпреки това процедурата по разпускането и назначаването на правителството се извършва според старата конституция, защото се предвижда страната да премине към парламентарна форма на управление от 2018 г., след изтичането на мандата на настоящия президент Серж Саркисян.

Указът е в сила от днешна дата. От Републиканската партия спечелиха изборите на 21-ви април. От там обявиха, че ще предложат премиерът Карен Карапетян да запази поста си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА