Last news in Fakti

26 Май, 2017 11:40 1 501 2

Бияч на журналисти стана депутат (ВИДЕО)

  • грег джайънфорт-
  • монтана-
  • сащ-
  • конгрес-
  • сенат

Републиканецът Грег Джайънфронт, обвинен в побой над репортер, беше избран за конгресмен в САЩ

Бияч на журналисти стана депутат (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Републиканецът мултимилионер от щата Монтана Грег Джайънфорт бе избран вчера за член на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, въпреки че ден по-рано бе обвинен в нападение срещу журналист, предаде Си Ен Ен.

Джайънфорт, предприемач в сферата на технологиите, победи демократа Роб Куист - музикант, който се кандидатира за първи път и на когото неговата партия залагаше надежди, че ще спечели, благодарение на вълната от протести срещу избирането на Доналд Тръмп за президент.

Републиканецът спечели с 50,4 процента от гласовете срещу 48,3 на сто за неговия опонент.

Бияч на журналисти стана депутат (ВИДЕО)

Джайънфорт бе големият фаворит през цялата кампания и победи дори след като в сряда, в самото навечерие на частичните избори, му бяха повдигнати обвинения за побой.

Според очевидци той е сграбчил за врата Бен Джейкъбс, репортер на в. "Гардиън", и го е съборил на земята, след като журналистът му задал въпрос за републиканския законопроект за здравеопазването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 американски гении

    5 1 Отговор
    Поредния безпардонен богат хулиган в "страната на демокрацията"
  • 2 Пеньо

    2 0 Отговор
    Тоя ще бъде назначен от Дони за връзки с медиите!