Last news in Fakti

26 Май, 2017 16:08 2 327 0

Екзекутираха "Худини на смъртния път"

  • екзекуция-
  • томас артър-
  • алабама

Томас Артър избягва смъртното наказание 7 пъти

Екзекутираха "Худини на смъртния път" - 1

В американският щат Алабама беше екзекутиран осъден на смърт, който 35 години се бореше да избегне наказанието, съобщи „Гардиън”.

Томас Артър беше осъден на смърт за убийство от 1981 г. Той успяваше да избегне екзекуцията седем пъти.

Артър беше екзекутиран със смъртоносна инжекция. Той беше осъден за убийството на инженера Трой Уикър. Първоначално съпругата на Уикър заяви, че е била изнасилена от цветнокож. След това промени показанията си и заяви, че е предложила $ 10 000 на Артър, за да убие мъжа й.

На два пъти присъдата срещу Артър беше отхвърляна, но накрая той беше признат за виновен. Самият осъден поиска смъртна присъда, защото смятал, че така по-лесно ще може да обжалва в последствие.

Между 2001 и 2016 г. Артър избягва на 7 пъти смъртната присъда. През 2016 г. Върховният съд отлага екзекуцията точно в момента, който пазачите го извеждат от килията му, за да го отведат в залата за изпълнение на присъди.

Неговата дъщеря все още не е сигурна, дали той наистина е извършил убийствата. Артър е известен и като „Худини на зеления път“. Зеленият път е пътеката, по която се отвеждат смъртниците.

Самият Артър преди седмица настоя, че е невинен. През 70-те години той е признал, че е убил снаха си. Това предизвиква и тежкото наказание по последното му дело.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА