Last news in Fakti

30 Ноември, 2011 21:20 2 290 1

Дъщерята на Кадафи иска отмъщение

  • кадафи-
  • либия-
  • айша кадафи
Дъщерята на Кадафи иска отмъщение - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отмъщение и сваляне на преходното правителство в Либия – този призив отправи дъщерята на мъртвия диктатор Муамар Кадафи – Айша. Чрез аудиосъобщение тя призова сънародниците си да не вярват на новата власт, обещаваща демокрация.

Вероятно записът идва от Алжир, където тя намери убежище, съобщава телевизия „Фокс нюз”.
„Отмъстете за кръвта на своя мъченик. Въстанете срещу новото правителство”, зове гласът на Айша ал-Кадафи по сирийска телевизия.

Записът нарушава правомощията, които тя е получила като изгнаник, което дава основания на либийското правителство да поиска арестуването й от алжирските власти, както и депортирането й на родна земя.
„Баща ми не си е отишъл. Той е тук сред нас. Не забравяйте завета на вашия баща – да продължите борбата, дори когато вече не чувате неговия глас”, настоява Айша.

Не е ясно къде тя е записала обръщението към либийците, но то идва след 40-дневния скръбен период от смъртта на Муамар Кадафи.

34-годишната дъщеря на полковиша Айша наскоро роди момиче в Алжир. Тя е наричана „Клаудия Шифър“ на Северна Африка заради красотата й. Блондинката, получила юридическо образование на Запад, бе в екипа на бившия иракски диктатора Саддам Хюсеин.  Много анализатори очакваха тя да заеме по-твърда позиция в защита на 42-годишния режим на баща си, особено след смъртта на дъщеря и на брат й Сейл Ал –Араб, които загинаха при въздушна бомбардировка на силите на НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    Избиха елита на Либия за да й вземат петрола.