21 Декември, 2011 14:53 1 993 2

Сейф Ал-Ислам в пълна изолация

  • сейф ал-ислам-
  • либия-
  • кадафи
Сейф Ал-Ислам в пълна изолация - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сейф Ал-Ислам, наследникът на убития диктатор Муамар Кадафи, е в добро здравословно състояние, въпреки че се намира в пълна изолация. Той бе заловен в либийската пустиня седмици след кончината на баща му и края на диктатурата.

Сейф Ал-Ислам се опитваше да избяга в Нигер и обяви желание да се предаде на Международния трибунал в Хага, където искат да го съдят за военни престъпления и престъпления срещу човечеството.  Той разказва, че бил арестуван, докато се опитвал да стигне до болницата, за да оперират спешно ръката му, ранена лошо при бомбардировка.

Считан за най-опасен човек в Либия, Ал-Ислам е държан от властите в Зинтан – без връзка със света, семейството му и адвокат, заявиха наблюдатели от международната неправителствена организация Human Rights Watch.

Нейни експерти се срещнаха с опасния затворник, който от 33 дни е в ръцете на либийските служби за сигурност. Сейф Ал-Ислям живее без вестници, телевизия, радио. Лекар го посещава веднъж седмично.

„Отношението е добро. Поне съм в родината си“, заяви Сейф Ал-Ислам. Той признава, че не е бил измъчван. Той твърди, че е доловен от храната, както и от битовите условия. Най-много го тревожи това, че не знае какво се случва с остатъците от семейството му. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кикито

    0 0 Отговор
    това се случва с тираните
  • 2 sofia

    0 0 Отговор
    Стаи сафе
    респект
    да живее полковник Кадафи