Last news in Fakti

12 Февруари, 2012 11:01 1 703 0

И Саади Кадафи арестуван

  • саади кадафи-
  • кадафи-
  • либия

Часове след като обяви намерение да води бунт срещу новата либийска власт, Саади Кадафи бе арестуван от властите в Нигер. Страната му даде убежище на хуманитарни основания преди Муамар Кадафи да бъде убит.

За ареста съобщи телевизия Arabia TV. По същата медия преди ден Саади Кадафи съобщи, че е готов всеки момент да се върне в родината си, за да оглави бунт и съпротива срещу правителството и Преходния национален съвет.

Такова желание било налице у хората и щяло да се разрасне, смята бившият футболист, убеден също и в широката подкрепа, която ще получи съпротивата.

„70% от хората в Либия са нещастни от сегашната ситуация. Те са готови да съдействат това да бъде променено”, категоричен е той.

Синът на диктатора е убеден, че хората на баща му страдат много в либийските затвори.

Саади Кадафи в Нигер, още когато силите на революцията наклониха везните в своя полза. Преходната власт в Либия отдавна настоява Саади да бъде екстрадиран.

Арестуван бе и Сейф ал-Ислам, първородният и любим син на Муамар Кадафи, който е обвинен в престъпления срещу човечеството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА