Last news in Fakti

30 Май, 2017 16:36 2 413 0

Снаряди от Втората световна избухнаха в Германия

  • хенеф-
  • германия-
  • втора световна война-
  • експлозии-
  • гранати-
  • взрив-
  • колекция

По чудо няма пострадали хора

Снаряди от Втората световна избухнаха в Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

Германската полиция евакуира цял квартал заради снаряди и боеприпаси от Втората световна война, съобщиха немските медии. Инцидентът е станал в град Хенеф, провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Кутия с гранати и други боеприпаси е била нагрята от слънцето, което е причинило серия от експлозии, вдигнали на крак полицията в града и пожарната.

Полицията разкри, че става въпрос за частна колекция оръжия на 51-годишен мъж. Той е бил задържан от силите за сигурност и отведен за разпит.

Арестуваният е нарушил законите за притежание на оръжие. Няколко улици са били отцепени. Чути са няколко силни експлозии от гаража на задържания, където са били съхранявани гранатите.

Нагорещената кутия боеприпаси се е възпламенила, а ефектът на доминото е причинил взривове и на други кутии. Силите за сигурност е трябвало да взривят контролирано боеприпаси на безопасно разстояние, за да се гарантира безопасността на населението.

Снаряди от Втората световна избухнаха в Германия
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: