5 Декември, 2011 09:59 600 1

Монти разкри какво ще реформира

  • италия-
  • криза-
  • монти
Монти разкри какво ще реформира - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият италиански премиер Марио Монти разкри плановете си за реформи, целящи спестяването на 20 млрд. евро, предаде Евронюз. Програмата е договорена от експертното правителство, но предстои да мине през одобрението на парламента на страната. В нея е включено и повишаването на пенсионната възраст  - до 66 за мъжете и 62 за жените.

За момента няма намерение да се орязва минималната пенсия, която е в размер на 500 евро. Промени обаче ще има в начина на образуване на пенсиите. Това ще засегне много от пенсиониращите се, като средно те ще получават 100 евро по-малко.

Дори и тези, на които още им е рано да мислят за пенсия, имат  причина да недоволстват. Италия е една най-ниската безработица сред младите хора в Еврозоната.

Предвижда се и данък от 1,5% върху финансовите транзакции, както и нов налог върху луксозните возила, яхти и самолети. За две години Рим трябва да икономиса 30 млрд. евро. 

Сериозно внимание ще се отдели на борбата с данъчните измами. По-високи данъци ще има и за богатите хора.

За да даде пример, Монти възнамерява да се откаже от собствената си заплата. Това също е част от плановете за икономии.

Според Монти липсата на местен данък за имоти от първа класа, забранен от Берлускони, показва италианската „аномалност“. Ще бъдат затегнати и мерките срещу данъчните измами.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не разбрал

    0 0 Отговор
    Минимална пенсия 500евро ,кой ли ще се похвали у нас с подобна максимална пенсия.