17 Юни, 2017 18:46 1 777 3

Саудитска Арабия не иска турска военна база

  • саудитска арабия-
  • база-
  • туция

Предложението на Ердоган беше отвхърлено

Саудитска Арабия не иска турска военна база - 1
Снимка: БТА/AP

Саудитска Арабия обяви, че не е готова да приеме турска военна база на своя територия, съобщи “Indian Express”.

Турският президент Реджеп Ердоган обяви, че е предложил разполагането на такава военна база нa Рияд. Това стана малко, след като такава база започна да действа в Катар.

В момента Анкара се опитва да реши спора между Саудитска Арабия и Катар. Няколко арабски държави изтеглиха посланиците си от Катар, след като страната беше обвинена, че подкрепя терористични групи.

„Саудитска Арабия няма да позволи разполагането на подобна база на своя територия“, се казва в съобщение на външното министерство на страната.

Съобщава се, че властите в страната нямат нужда от такава база.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 5 Отговор
    Опитва се да прави същите номера като Путин в Сирия-създава се база под предлог да "пази" правителството,а после който и да дойде на власт,базата си остава.Завинаги!
  • 2 ПАтриот

    3 5 Отговор
    АМи правилно, нека фесовете си оправят собствените проблеми с рухналата лира. НЯма какво да се врат навсякъде. Тия номера вече не минават по света, мухлъото им външен министър да продължава да мълчи като напикан след като му теглиха шута от ХОландия.
  • 3 Rollo

    2 0 Отговор
    Mng kusno ve4e te sa podpisali za bazata pove4e 5000 voinici i drugi samuleti i dronove