Last news in Fakti

7 Декември, 2011 12:35 1 496 0

САЩ пази гей-правата по света

  • сащ-
  • хомосексуалност-
  • гей
САЩ пази гей-правата по света - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ обяви, че ще се бори с дискриминацията срещу гейове и лесбийки по света. За целта ще се използват дипломация и чужда помощ, чрез които ще се стимулират реформи, предаде Би Би Си. Държавният секретар Хилари Клинтън заяви в Женева, че гей- правата са човешки права, аргументирайки новата задача за американската администрация.

Пред събрание на ООН тя обяви, че хомосексуалността не трябва да среща дискриминация, независимо от културните и религиозните традиции на обществата.

Изявлението й стана пред представители на страни, в които еднополовият сексуален акт се счита за престъпление и е забранен. Ето защо част от делегатите напуснаха залата, докато Клинтън излагаше речта си от трибуната.

„Да си гей не е изобретение на Запада. Това е човешка реалност“, контрира Клинтън.

Американската стратегия за борба с посегателствата срещу гейове и лесбийски зад граница е считана от мнозина като начин за спечелване на лесни гласове в полза на Барак Обама у дома. В нея обаче не се съдържат последствия за тези, които злоупотребяват със сексуалните малцинства.

Новата стратегия може би малко ещ обърка регионалната политика на САЩ и ще се отрази на отношенията със съюзниците им. Пример са Саудитска Арабия и Афганистан, където хомосексуалността е забранена.

Според републиканеца Рик Пери новата цел не си струва парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА