9 Юли, 2017 13:30 1 153 0

Г-20 ще се бори с бедността в Африка

  • г-20-
  • план-
  • африка

Приет беше специален план

Г-20 ще се бори с бедността в Африка - 1
Снимка: БТА/AP

'“Срещата на Г-20 успя да надгради постиженията от срещата в Китай и акцентира върху развитието на Африка.“ Това заяви президентът на Южна Африка Джейкъб Зума, цитиран от IOL.

Германският канцлер Ангела Меркел е предложила план за справянето с бедността в Африка. Идеята е първоначално седем африкански държави да бъдат подпомогнати с реформи и да получат техническа помощ, за да привлекат нови частни инвестиции.

Партньорските държави на Германия са Гана, Кот д'Ивоар, Тунис, Етиопия, Мароко, Руанда и Сенегал. Много далеч по-бедни нации като Нигер или Сомалия засега не са в списъка.

"Крехките основи трябва да бъдат укрепени и усъвършенствани, особено за по-уязвимите държави в Африка", се казва във финалната декларация на Г-20.

Припомня се още, че половината от населението в Африка се състои от хора под 25 години. Това ще рече, че развитието на икономиката и новите работни места са ключови за региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: