10 Юли, 2017 11:29 7 598 37

Наш евродепутат с инициатива срещу манипулирането на километража

  • километраж-
  • ек-
  • ес-
  • депутат

O.R.E.L за €1.25 млн. срещу автоджамбазите

Наш евродепутат с инициатива срещу манипулирането на километража - 1

Европейската комисия (ЕК) одобри предложената от българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков програма срещу манипулирането на километражите, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Предложението на стойност 1.25 милиона евро, носещо името O.R.E.L, е получило оценка „B“ - с единица по-ниско от максималната възможна. Предстои програмата да бъде заложена в Бюджет 2018 на Европейския съюз (ЕС) и да започнат подготвителни действия за нейното прилагане. O.R.E.L предвижда създаването на единна информационна система, която да обединява данните, събирани по време на годишните технически прегледи на всички моторни превозни средства и да позволява тяхната обмяна в ЕС.

Така показанията за пробег на всички употребявани коли, микробуси или камиони ще бъдат обновявани по време на ежегодния технически преглед и ще са достъпни на създаден за целта сайт. Това е второто поредно предложение от българския евродепутат Андрей Новаков, което получава одобрение и финансиране от ЕК.

Първото бе програмата A.L.E.C.O, която финансира стажовете на млади предприемачи от България и останалите страни-членки, в САЩ, Сингапур и Израел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    3 25 Отговор
    Пак глупости

    Коментиран от #34

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 36 Отговор
    Откачам буксата на датчика за километрите и си карам без да върти хахаха земам колата от магазина свалям буксата карам я така 5 години после я пускам колата на 20 км пробег и готово хаха

    Коментиран от #3, #10, #14

  • 3 ЯК КАРАЧ

    44 3 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    не става, през това време няма да виждаш скоростта, километрите, няма да знаеш кога да сменяш масла и т.н. Освен това никой собственик на кола не връща километраж, правят го само измекярите търговци след като я купят от собственика, преди да я препродадат. Така че ако тази система стане и започне да действа, ще бъде много хубаво- ще виждаме реалните километри поне на по-новите коли....

    Коментиран от #4, #6, #37

  • 4 мдам

    38 6 Отговор

    До коментар #3 от "ЯК КАРАЧ":

    Въпроса е че Българина като му покажеш една кола на 350 000км реални и казва много са (убили са я от каране ). Като вземе една на която пише 125 000 казва това е моята кола не е карана много. Хем искаме да са реални, хем искаме да не се прецакани, хем искаме да сме на далавера и да сме я взели евтино. Но навън хубавите коли струват скъпо.

    Коментиран от #32

  • 5 Диди

    26 2 Отговор
    Намирам предложението за много добро.Досега трябваше да се предприеме това,за да се спре измамата с километражите.
  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    2 26 Отговор

    До коментар #3 от "ЯК КАРАЧ":

    Да хич няма да знам кога сменям маслото хахахах ми нали ще го сметна по изразходеното гориво минатото растояние
  • 7 onlyhonda

    19 4 Отговор
    дано стане! а прочутия горублянски виц: бате пенсионер я е карал, един собственик само събота и неделя до магазина е ходил с нея, няма и 100 000 като нова!!!! ще отиде в историята!!! сега ще е обратно, ти за таз барака на 600 000 нормален ли си такава цена да и сложиш? а това можеше мноого отдавна да се направи. влизаш в сайта пишеш си рамата и да се виждат километрите на превозното средство.
  • 8 Диди

    3 0 Отговор
    Прав си.Подкрепям мнението ти.Моята е 4 годишна и е на 45 000.Ако реша да я продам....
  • 9 onq s konq

    5 2 Отговор
    Тъй като сме членове на ЕС,напълно възможно е в системата да влязат данни за навъртяни километри от пунктовете където се извършват тех. прегледи.Ако обаче някой поиска да си купи кола от Русия или Сирия/едно и също е/,няма как да сработят нещата.
  • 10 Мноооо си прост Саше

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    километрите се записват в компа на компютара бе селяк . И да смениш дисплея ще ти излизат км от BSI, а никой търгаш няма да смени компа щото е пари. С Голф2 обаче става. Ма вече ги няма.

    Коментиран от #11

  • 11 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "Мноооо си прост Саше":

    какво ще ми записва компа като извадиш буксата от датчика на хол в главината при лагера?и не отчита изминато разстояние щото буксата е откачена

    Коментиран от #12

  • 12 Гадина

    10 2 Отговор

    До коментар #11 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Карай си там 10 годишния курник с датчик за скорост в главината и не се напъвай много да разсмишляваш какво става при една нова кола като го откачиш.

    Коментиран от #15

  • 13 Гост

    5 1 Отговор
    Краааааааааааааайно време беше.
  • 14 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Добре, хубаво. Ти си някакъв измамник, така ли?

    Коментиран от #16

  • 15 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гадина":

    Хах моя 10 годишен курник е неразрушим и не спира насред магистрала зарад изгорял габарит хахаха и накладките не са 1000 евро и не давам 5000 годишно за каско са разбра ли?аз не съм роб на колата и не работя за да плащам за прясно огънати ламарини хиляди евраци сите сте големата работа ама треперите да не върне някои километража що нема и да разберете иначе мноо знаете изтърбушляци
  • 16 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Да измамник съм и измекяр

    Коментиран от #33

  • 17 CO2

    2 1 Отговор
    Най-вероятно идеята на това предложение не е търговската страна на нещата. Може скоро да очакваме данък емисии на база изминат километър например.
  • 18 РОчко

    6 0 Отговор
    Вчера слушам един приятел който си е купил голф 3 - брато той е на 300 000 км това знаеш ли колко е? Но, поне са реални. Иди му обясни, че голф 5-ците са на по милион километра вече ..

    Коментиран от #19

  • 19 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "РОчко":

    Важното е да е гоуф.
  • 20 Марио

    3 2 Отговор
    И пак нищо няма да стане.Карам до прегледа и точно преди него превъртам на половина това което съм карал примерно:колата ми е но 250000км.Карам 20000км и точно преди да ида на преглед и тия 20хиляди да ми се добавят към 200-те хиляди го въртя.Така на колкото си искам го правая.И дори за период от преглед до преглед да съм навъртял 20 хиляди км ще го завъртя на 5хиляди(примерно)И ще ми се добавят само 5 а не 20.😂😂
  • 21 Марио

    2 2 Отговор
    Да разясня по-лесно.Колата е на 250 хиляди км (примерно)карам я 20 хиляди от преглед до преглед и точно преди следващия преглед тия 20 хиляди ги въртя на 5 хиляди и става така все едно съм карал за това време само 5хиляди км,а не 20.

    Коментиран от #23

  • 22 Бричка

    9 0 Отговор
    и като стане така кога българина ще си купи Е класа 2004 година на 160000км за 9000лв-НИКОГА-тя струва 6000 евро в Европа-за 9000лв на 450000км-тогава ще видите кон боб яде ли-дано и техническите прегледи да затегнат тук та да се изпразнят малко улиците
  • 23 Красо Зелето

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Марио":

    Разбрахме тарикатския ти номер. Но нали се сещаш, че ако ходиш в един и същ пункт за ГТП, те ти проверяват и 'мм' на гумите. И ако искат могат да те хванат, че няма как за 5к км. си износил гумите на повече от половината!? Или ще кажеш, че са се спукали!? Айде да не се правим на тарикати, защото това се прави за наше удобство, и улеснение. А не да купуваме боклуците на Европа.

    Коментиран от #24

  • 24 Марио

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Красо Зелето":

    Дори и да се занимават да ги проверяват ще си купя един чифт нови гуми или ще намеря от някой познат (малко карани)и ще се ги сменям и ще въртя с тях само 5 хиляди.Или казваш че са втора употреба.Или че си ги спукал купуваш от най -ефтините и ходиш с тях като ги караш само 5 хиляди лесно е.Има и други чалъми.

    Коментиран от #25

  • 25 Бричка

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Марио":

    аман от бедни тарикати-научете се да си плащате а не да измисляте номера-ей затова сме на тоя хал-само пишман тарикати

    Коментиран от #26

  • 26 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бричка":

    Приятелю явно ти си беден ,защото не знаеш че беден човек километража не върти.Просто защото кара дръгел на 100 години.Аз си го казвам.Това,че една кола е на повече км не значи,че е счупена и е боклук.Ако се поддържа и на 30 хиляди и на 300 е супер.Аз лично карам Bmw x5 e70 2008 на 158 хиляди ми е.Купих на жена ми Hyundai ix35 2012 на цена под пазарната ,защото е на 258 хиляди км и е леко удрян отзад.Но колата си върви(пушка е)и няма проблем.Здрава(като нова) е.Километражът се върти,за да не си продадеш хубавата колиза за без пари и за да викат,че е страшена.А такива като теб сигурно ще кажат че кола не се продава ако няма проблем и ако не е развалена.Ама ти така си мислиш(сигурно де нищо не ти казвам и не те упреквам).

    Коментиран от #27

  • 27 Бричка

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Марио":

    Да беден съм-само че имам 57 автомобила в автокъщата си и за 8 години не съм внесъл нито един над 250000км-нарочно не казах че съм вносител-аз най-много искам да не се връщат км та да окапят тези тарикати колеги които продават за един катализатор

    Коментиран от #28

  • 28 Марио

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Бричка":

    И аз дълги години съм се занимавал с коли.За вредните емисии и катализаторите си абсолютно прав.Но не виждам какъв е проблема в кола която е технически перфектна и визуално изглежда добре. Не е проблем,че е на повечко километри и е била чукната.Просто хората не искат да ги купуват,защото си мислят че не са читави.То по тая логика 70%от колите няма да ги купят.Но и ти си прав за много неща колега.
  • 29 То мнйе кловни

    2 1 Отговор
    Ъ, ще затегнете техническите прегледи в България, но само в големите градове! Какво е извън големите градове - дявол знае! Аз имах проблем с рено меган комби от 2000 г. в Чехия - бе, отивам на преглед на емисиите според местния регламент и не ги вземам. Пращам познат чех-автомонтьор - емисиите са наред и получавам преглед, който важи две години. В селските области на България ще е още по-зле! Който не е платил 20 лев отгоре, той не е взел преглед.

    Имайте предвид и новите страни-членки на ЕС, пък и тези, дето се готвят да стават такива на Балканския полуостров - там пък какви интриги за няколко статин евра могат да се заформят, дето и нашенските автоджамбази ще завидят! Вкарваш автомобил тотална щета, той минава преглед и се явява "нов внос", след хиляда километра катастрофира и застрахователят плаща като поп...

    Коментиран от #30

  • 30 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "То мнйе кловни":

    Я кажи далаверата с вкарване на автомобил "тотал щета",пък после ставал "нов внос",пък накрая ЗАСТРАХОВАТЕЛА ПЛАЩАЛ КАТО ПОП?!Питам те добронамерено,щото ЗАСТРАХОВАНЕТО НЯМА ТАЙНИ ЗА МЕН...ако ме разбираш:)
  • 31 Тоя

    0 0 Отговор
    само не разбрах защо си мислите че този закон се отнася за колите по автокъщите и някой мисли за някакви пропаднали източно европейци скитюги . Да ви кажа пък вие пак си лайте глупости. Фирма Х копува кола прежърта и километража 15К за 3 седмици за тези километри има гориво ,после масла накладки , после ремъци и така всичко е само по фактури без да се бута нищо яко и се връткат яко километри без да се мести от мястото това е данъчна измама точене на ДДС след 5 години колата е на 700 000 и уж ще я фърлят връщат я на 150000 а тя не е минала и 5 000 и я продават това е незаконото изобщо никои не мисли за вас .
  • 32 никол

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "мдам":

    Много правилно.Масово клиентите искат да са излъгани с километрите иначе няма продаване.Пример клиент иска да купи на 15г. Honda на малко километри около 150ххх км. както са всички в Бг .гледал е и други Хонди много му хареса.но като разбра че е на 400 000км. и избяга.отказа се.

    Коментиран от #35

  • 33 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Оценявям откровеността! А сега спри да си тези неща и стани достоен човек.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бричка

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "никол":

    Вчера продадох Тойота на 230000км-работи перфектно с сервизна книжка обслужвана само в фирмен сервиз на марката-върнал я бях на 170000-като си тръгваше клиента му дадох сервизната книжка а той ми каза-аз съм гледал 15 коли като твоята и по-читава не намерих км нямат значение,но ако я бях оставил на 230000 едва ли щеше да е така лесна продажбата

    Коментиран от #36

  • 36 Марио

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Бричка":

    Ти нали беше против връщането на километражи😁😁😁
  • 37 име на гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ЯК КАРАЧ":

    Измекярите търговци връщат километражите, заради измекярите клиенти! И понеже сте доста простовати ще ви светна на няколко неща: Първо, нашата държавата(управниците) никога не защитават народа си. За да въртят тази тема има някакво лоби което после ще ви го навре ...... сещате се къде. Второ, кой от вас ще може да си позволи кола на реални километри? Нали карате дърти курници на които сте сатнали роби за цял живот. Трето, колата е лукс и не е за всеки. Като нямаш кеш, ще се возиш у градският транспорт и няма да ми се пенявиш, че километража ти бил върнат. Ти нямаш 5 кинта газ да сипеш, седнал си с мъжете да го мериш. Колко от вас са виждали нова кола отвътре, освен на някое автоизложение??? И понеже тая тема ви бърка в здравето, да ви кажа какво ще мине тихомълком покрай нея. Очаква се до края на годината да влезат нови данъци за колите със по-стар еко сертификат от Евро 4. Тези с дизелчетата ще посърнат като прочетата промяната в държавен вестник през януари 2018та. До 2020 има директива колите без катализатори да плащат между 800 и 1000лв данък. Демек, да ги удари пресата. Тогава, километражите ще са ви ама най-малкият проблем. Докато едни кучета лаят отпред, айдуците си бушуват отзад. Явно на 80% от вас ще ви бушуват яко отзад до няколко години. Та така по въпроса с километражите и бедните мрънкачи. Като нещете да ви лъжат, що не се качите на самолета и директно при Ханс да си купите жадуваният варел? Ми няма да го направите щото това са си пари, позна
Новини по държави: