Last news in Fakti

9 Август, 2017 22:03 1 457 1

Папата се готви за историческа визита в Русия

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • визита-
  • патриарх кирил

Това би било първото посещение на глава на Римокатолическата църква в страната

Папата се готви за историческа визита в Русия - 1
Снимки: БТА/АР

По време на посещението си в Москва от 20 до 24 август, държавният секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин ще обсъди евентуална официална визита на папа Франциск в Русия, става ясно от негово интервю за в. "Кориере дела сера".

Това би било първото посещение на глава на Римокатолическата църква в Русия.

В Москва Паролин, дясна ръка на папата и ръководител на дипломацията на Ватикана, ще се срещне с руския президент Владимир Путин и с високопоставени духовници, включително с главата на Руската православна църква патриарх Кирил.

"В този исторически момент, в който ставаме свидетели на увеличаване на напрежението и конфликтите в различни части на света, за папа Франциск и за мен лично мирът е ясен и незаобиколим приоритет", каза Паролин.

"След периода на идеологическо противопоставяне, който очевидно не може да отмине от днес за утре, и с новите отворени хоризонти след края на Студената война, е важно да се възползваме от всички възможности, за да насърчим взаимно уважение, диалог и сътрудничество, като по този начин съдействаме за мира", добави той.

Папата се готви за историческа визита в Русия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 6 Отговор
    Там работа немаш