15 Ноември, 2017 08:50 1 868 22

Путин гледа на балканските държави като на пионки

  • балканите-
  • русия-
  • владимир путин-
  • хибридна война-
  • пинки-
  • нато-
  • сащ-
  • роман доброхотов

Путин живее с представата, че сме в епохата на Студената война

Путин гледа на балканските държави като на пионки - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин разглежда балканските държави като пионки в „играта” между Русия и Съединените американски щати. Това заяви пред Mkd.mk главният редактор на в. „Инсайдър” Роман Доброхотов, който получи награда за иновации в демократичния процес.

Сайтът съобщава вести от актуалната политическа, икономическа и социална ситуация в Русия и разобличава фалшивите новини в руски медии, за да могат читателите да правят разлика между достоверната информация и пропагандата.

Според Роман Доброхотов Кремъл се опитва да упражнява натиск върху държави, в които смята, че може да има влияние - това са страните от Източна Европа, Балканите и Централна Азия. В Москва смятат, че на Балканите има „мека сила”, което означава, че може да упражнява известен политически натиск срещу разширяването на НАТО и заради икономически ангажименти.

Когато Русия е заинтересована политически от някои държави, тя обикновено извършва и информационен натиск. Това е хибридна война, каквато се води в Украйна, но тук няма военни действия, както е там.

Руският журналист изтъкна, че Владимир Путин живее с представата, че още сме в епохата на Студената война и разглежда балканските държави като пионки в „играта” между Русия и САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пикла с малки цицки

    35 17 Отговор
    Добро утро како Пено !
  • 2 бббббб

    41 27 Отговор
    А,САЩ как гледат на балканите срещу Русия ?!?!?Използват балканите за реализиране на своите финансови интереси срещу Русия.
  • 3 mediator37

    35 12 Отговор
    Ами какви сме, пионки сме. Дребни държавици с население 2млн, 3 млн, 4 млн. 7млн (България) от които 1млн. цигани, останалите си броят стотинките, 9млн.- Гърция, затънали в борчове и разпродаващи острови и територия и те бездетни и застаряващи.
    Нафъндъчени са Балканите на малки недееспособни държавици, затънали икономически и пред демографски колапс, с предстоящи етнически сблъсъци.
  • 4 georgi

    39 27 Отговор
    Добре че го има Путин, за всичко негативно случващо се по Света той е виновен. Какви ли още измислици ще се случат по "негова" вина.
  • 5 Пеньо

    29 27 Отговор
    Малкият орк редовно уринира върху държавата ни, а безродниците се радват на топлият дъжд!

    Коментиран от #18

  • 6 Справедлив

    29 8 Отговор
    Малките държави винаги са били пионки в играта на големите-и не само на Балканите...нали точно затова развалиха бивша Югославия. Иска ми се да попитам-дали в Латинска Америка е по друг начин...или пък в Азия.??? . И как ли гледа Вашингтон на нас?--като на равноправни партньори???--айде бе...Така е било от векове-малките винаги са били разменна монета в геополитическите игри на големите.Затова големите имат сателити и държави-бушони---които първи изгарят при конфликт..Както ние сме сега в случая с НАТО...

    Коментиран от #10

  • 7 Румяна Костова

    26 24 Отговор
    Този руски либерален журналист да се замисли той в каква реалност живее.Хибридна война в Украйна,след като Америка официално призна,че е спретнала Майдана.А Америка с най-голямата си военна база в Косово преследва само хуманитарни интереси.А военните бази в Македония,там също се грижат за националните интереси на бедните ни комшии?!
  • 8 ЩАЗИ

    28 16 Отговор
    Русия се бори за пазари. Но понеже промишлените и стоки са световно известни с ниското си качество , то за тях трябва да бъдат създадени специални условия за да могат да се продават.
    При енергоносителите се търси монопол за да бъдат налагани 1,5 до 2 пъти по високи цени.
  • 9 Kcaniba

    18 7 Отговор
    Путин гледа на балканските държави като на пионки
    Путин живее с представата, че сме в епохата на Студената война.
    НО те не са пионки!!
    Косово и македония са най ярките държави не пионки!!!
    В Румъния гъмжи от амерски бази,от кого ще защитават тези армии Румъния,с кого Румъния има проблеми???
    До колкотоаз знам с Унгария,поради исторически, етнически и териториални причиниис Молдова,на чиито земи Румъния има апетити!!!
    Не Пионки ??? Нееее!!!
  • 10 Наблюдател

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    За Югославия си много далеч от истината. Това сборище наподобяваше СССР-различни религии, култури и народности, които се мразеха взаимно. На върха един прост диктатор с простата му жена ги държеше заедно насила. Югославия бе държавата в Европа с най-много политически затворници. Беше само въпрос на време това изкуствено образувание да се саморазруши. Там омразата бе толкова силна, че не мина без кръв.
  • 11 Барчо

    18 16 Отговор
    Путин нещо го докарвате като абориген, който не знае къде се намира ли???? Хибридна и всякаква война водят краварите срещу руснаците. Сега и с олимпиадата!!! Това си е точно хибридна война. Превърнаха олимпийското движение не в спорт за мир, а в сегмент за манипулация. Навремето когато имахме невероятни спортни бази, младежки масов спорт и т.н. бяхме свидетели за българските успехи на олимпиадите. Нашите състезатели се връщаха с доста медали и бяхме на чело. Същите тези, които сега ебават руските състезатели го направиха тогава с нашите борци и то незасужено. Всички приемат разрешени и забранени вещества. Когато някой не е изгоден и се вадят определените проби. Всъщност предполагам ако се извадят пробите на всички състезатели по света ще и се отнемат и няма да има кой да се състезава.
  • 12 onq s konq

    16 13 Отговор
    По-добре сита пионка на богат господар,отколкото гладна пионка на беден.И не забравяйте-ОСВЕН СИБИРСКИ СТУД ИМА И СИБИРСКИ ГЛАД!

    Коментиран от #16

  • 13 681 БЪЛГАРИЯ

    12 5 Отговор
    Пионки АМА Заплатите и пенсиите в Еврпа как са тавариши Путин А??? Минималната заплата в Русия е 115 евро и в момента курса на долара е 60 рубли а за 1 евро е 70 рубли А добър ден ? Нека да са пионки !!!
  • 14 Morgoth

    15 2 Отговор
    Печалната истина е, че сме точно такива и за Русия и за САЩ. Студената война свърши, но конкуренцията за световно господство не е.
  • 15 Захарова е траверс

    17 4 Отговор
    През 1968 г. във Великобритания се продава Москвич 408 на цена 657 паунда или по тогавашния курс 1576 лв.
    А в България същата кола ,същата година е с цена 4200 лв.


    Нещо да измъцате за "братушките " ???
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 уточнение

    1 3 Отговор
    Това не е "игра", това е Война. Война - хибридна, многопластова, безкомпромисна, отечествена за тях. И ние не сме пионки, а пешки.
  • 18 ПКК

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пеньо":

    БЕЗРОДНИК СИ ТИ.
  • 19 юрист

    8 7 Отговор
    Абсолютно вярно, независимо , че руските тролове сега ще писнат- ааа, не е вярно, това е измислица на сащ! “...Публикувано във факти.бг: Когато Русия е заинтересована политически от някои държави, тя обикновено извършва и информационен натиск....“ И това е абсолютно вярно, независимо, че руските тролове твърдят- ама русия е огромна и хич не й дреме за България, която русия можела да превземе за 8 часа... Като на русия не й дреме за България, чий го държат в бг. мейнстрийм руските държавни тролове; защо в България се води руска информационна война, защо руските тролове пропагандират България да излезе от НАТО, след като България ОТ ЧЕТИРИНАДЕСЕТ / 14/ ГОДИНИ е член на НАТО- не от 6 месеца, например?
  • 20 Олигарха

    6 5 Отговор
    А САЩ гледа на балканските държави, като на равноправни партньори :) Те си дават природните ресурси и парите за нискокачествени стоки с ГМО, а в замяна получават потупване по рамото и едно голямо "Браво"!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Путин

    3 3 Отговор
    Каква стана, човек да не реши да поиграе шах!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания