Last news in Fakti

5 Януари, 2012 16:12 1 239 2

Евакуация в Холандия за опасност от скъсана дига

  • холандия-
  • дига-
  • евакуация

Холандските власти започнаха да евакуират около 100 жители на селище в северната част на страната заради опасност от скъсване на дига и наводнение вследствие на бурите и проливните дъждове, предаде Ройтерс.

Населението на село Толберт в провинция Грьонинген (на 160 км северно от Амстердам) беше помолено да напусне доброволно стопанствата заради продължаваща буря в района, посочва Асошиейтед прес.

Медиите съобщиха, че няколко области, използвани като резервоари за събиране на излишната вода, вече са пълни заради дъждовете, а се очакват и нови валежи.

Министерството на инфраструктурата предупреди за повишаване на равнището на водата по крайбрежието заради бурите.

Застрашената от скъсване дига е част от система от диги, която обезопасява ниско разположени, предимно земеделски земи с обща площ от около 200 хектара.

В последните дни в Северна Холандия се изляха такива количества дъжд, колкото обичайно падат за месец, а северозападният вятър възпрепятства усилията за изпомпване на водата от полдерите.

Властите на север съобщиха, че положението е под контрол след изпомпването на огромно количество вода, излята в морето, с което е било понижено нивото на водата в дренажните канали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОКО

    0 0 Отговор
    СМЕНЕТЕ СНИМКАТА - ОТ КОГА БЛАГОЕВГРАД Е В ХОЛАНДИЯ???
  • 2 Аз

    0 0 Отговор
    Пожелавам на холандската десница много скъсани диги и вода до шия. Холандия - страна на попове педофили, войници п...ли и узаконените наркотици...