Last news in Fakti

23 Ноември, 2017 08:46 12 012 9

Смърт след 6 години в кома

  • израел-
  • атентат-
  • кома-
  • ходая асулин

Момиче от Израел, ранено през 2011 г. в атентат в Ерусалим, почина от раните си

Млада израелка, ранена в атентат преди шест години, почина от раните си, предаде The Times of Israel, като се позова на съобщение на болницата "Хадаса" в Ерусалим.

По времето на атентата Ходая Асулин беше на 14 години. На 23 март 2011 г. тя бе ранена в главата при избухването на бомба край автобусна спирка в Ерусалим, на която тя чакала. На място загина шейсетгодишна британка, а общо 30 души бяха ранени.

Това бе първото бомбено нападение в Ерусалим от 2004 г. То бе извършено в контекста на напрежение между Израел и палестинското движение "Хамас", което управлява днес ивицата Газа. Властите смятат, че палестинците са отговорни за атентата.

Ходая Асулин не дойде в съзнание след атентата. През годините тя бе в кома у дома си, но в последните седмици бе хоспитализирана заради влошаване на състоянието й.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху изрази съболезнования на семейството на Ходая в послание, качено в страницата му във фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onlyhonda

    44 2 Отговор
    боже господи с какво е виновно това дете? толкова години да го гледаш и да не можеш нищо да направиш нито да си поговориш с него. голяма мъка ! :((((((((
  • 2 Патриот

    31 23 Отговор
    Нас какво ни интересва това момиче от Израел?
    Колко милиона българи и защо живеят извън страната?
    Какво не и е наред на нашата държава?
    Кои са гнилите ябълки?
    Това пишете.
    А това, че в Телавив, на улица "Якуб бръснаря" №17 е извшен обир с убийство изобщо не ме интересува.
    Трагедия е, че момичето е починало. Защо обаче никой не отчита трагединята, че България си отива все по-бързо, поради липсата на достъпно качествено здравеопазване?
    Колко деца в България си отиват от този свят поради невъзможност на родителите за скъпо лечение?
    Колко възрастни хора си отиват от този свят, докато децата има са на гурбет в чужбина и няма кой да ги погледне?
    Как живеят с 150лв пенсия, докато парите за обществени поръчки стават все повече и повече?
    Пишете за това г-да Журналя!!!

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 3 Боцман

    37 2 Отговор
    Бог да я прости !!!
    Да дойдеш на бял свят с обич а да си идеш от него заради правителства,земи и политици гаден живот.

    Коментиран от #7

  • 4 случаен

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    Много си прав за непоносимото положение у нас, за съжаление така е от много време и както личи, ако някога излезем от това непоносимо състояние на нещата, ще бъде много трудно. Защото всичко е закостеняло, защото на ни липсва преди всичко морал и воля да се справим, защото политици непрекъснато са в спорове за техни си работи, демагогията и популизмът винаги взимат връх и се въртим в омагьосан кръг. Обаче не ми харесва коментара ти за починалото дете, пострадало невинно. Това си е една човешка трагедия, а както знаеш, никой не е застрахован от подобни престъпления. Съчувствам на близките, съжалявам за погубения млад живот. У нас за съжаление това стана всекидневие! Колко млади хора бяха намушквани, пребивани до смърт, загиваха от лекомислено шофиране и липса на родителски контрол. Но за всичко това сами сме си виновни!
  • 5 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    И аз ще ти кажа - Никой не пише за БълХария, щот вече никой не го е грижа... На всички им е безразлично и гледат по-бързо да ни затрият, че да се отърват от нас, защото сме мръсно племе.

    Коментиран от #8

  • 6 Кобрата

    13 2 Отговор
    Много жалко
    Нека почива в мир!
  • 7 Чурулик

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Боцман":

    А с какво е виновно животното в гората което бива убито за да му висят рогата или зъбите на стената?или убито ей така за удоволствие щото убиеца имал почевиен ден и требва да убива?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЦИЮ

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патриот":

    ти не си патриот, както си се писал. Ти си обикновен кeлeш