7 Март, 2018 11:09 2 897 13

€90 глоба за сексуален тормоз на улицата

  • франция-
  • глоба-
  • тормоз-
  • улица-
  • сексуален-
  • полиция-
  • бенжамен гриво-
  • париж

Нарушението ще трябва да се установява на момента от специална полиция

€90 глоба за сексуален тормоз на улицата - 1
Снимка: Shutterstock

Франция въвежда глоба от 90 евро за извършители на сексуален и сексистки тормоз на обществени места, независимо дали става дума за неприлични жестове, подсвирквания или непристойни забележки, съобщи правителственият говорител Бенжамен Гриво .

„Напомням, че в Ил дьо Франс (района, в който се намира Париж) 90 процента от жените, които използват обществения транспорт, са ставали жертва на физически, словесен или друг вид тормоз, а на това трябва да се сложи край", подчерта Гриво по телевизията, предаде БНТ.

След гръмкия скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн се заговори открито за проблема със сексуалния тормоз. В този контекст във френския парламент наскоро беше представен доклад, в който се предлага въвеждане на глоба от 90 до 750 евро за „изказвания, поведение или натиск от сексуално или сексистко естество“ на обществено място.

Според доклада нарушението ще трябва да се установява на момента от специална полиция, която следи за реда в конкретен район. Правителственият говорител Гриво каза, че е наясно колко трудно е да се констатира нарушение в момента на извършването му, но изтъкна, че „това е по-добре от нищо“.

Във връзка с неуспеха на подобни глоби в други европейски страни като Белгия и Португалия, Гриво каза, че френските власти могат да извлекат полза от опита на другите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дикембе Мутомбо

    18 0 Отговор
    90% от жените... Ако приемем, че от жените там общо стават 50% (ама пак съм щедър), тогава защо изобщо са им подвиквали на онези 40%?! Животни!

    Само да не се направи каква част от мъжкото население е с арабски корени и каква част от мъжете са го правили. Че ще има странно съвпадение между двете величини...
  • 2 Morgoth

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 90 процента от жените, които използват обществения транспорт, са ставали жертва на физически, словесен или друг вид тормоз

    Ба, тия разгонени французи дето налитат и на грозните и на бабите ...
  • 3 аршинолог

    23 0 Отговор
    Обаче, когато някой "бежанец" изнасили бяла, го оправдават бързо, че било особености на етноса и религията. Или както когато един иракчанин изнасили момче в басейн, в Австрия, го оправдаха, че не знаел езика и не разбрал, че момчето не иска.
  • 4 Stoich

    11 1 Отговор
    Тази глоба ще бъде геноцид над хетеросексуалните мъже! Какво очакват еврогейците да си помисля като видя мацката от снимката на улицата? Какво лощо има да подсвирнеш на готино маце? Мъжът е ловец и е нормално такава гледка да събужда съответните сетива, без простотии, разбира се. Поне така съм възпитаван, но тогава бяха други времена...

    Коментиран от #5, #9

  • 5 толерантен

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Stoich":

    Още ли не си разбрал кое е "нормалното" - джендърлъка. Стани джендър и подсвирквай колкото ти душа иска.

    Коментиран от #6

  • 6 Stoich

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "толерантен":

    Наистина си прав, но никога няма и да се правя на такъв! Само като си спомня едно време след футболен мач как ходехме в градинката пред Централна Баня да ги шамаросваме, за удоволствие и за здраве! Те стават само за донори на органи!
  • 7 Гост и то просъ

    12 1 Отговор
    На жените няма ли да налагат глоби загдето ни провокират.?

    Коментиран от #10

  • 8 един БГ

    8 2 Отговор
    Прав си ,така е.
    Но тука говорим за
    Африканска Джамахирия
    Франция.
    В тази джамахирия бели
    хора няма от 72 год.,
    отиди в столицата на
    Африканска Джамахирия
    Франция град Париж и
    брой на пръстите си на
    лявата ръка колко бели
    ще видиш , спокойно 5
    пръста ще ти стигнат за
    бройката ,та даже ще
    останат.
    И СТОЙ САМО В
    ЦЕНТЪРА НА ГРАДА , НЕ
    ХОДИ В ПРЕДГРАДИЯТА.
    .
    Абсолютно същото се
    отнася и за
    Саудитска Германия.

    Коментиран от #12

  • 9 Шопа

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Stoich":

    Прав си баце, сега настанаха джендърски,еврогейски и т.н.
  • 10 ГОст

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост и то просъ":

    Без къси поли и големи деколтета.
  • 11 Патриот

    6 0 Отговор
    Как ще се докаже само, че си подсвирнал точно на нея, а не на момчето с хубавата риза?
    Тогава може би ще получиш 90евро, а не глоба.
    Европейска джендарска ценносттна система!!!
  • 12 Morgoth

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "един БГ":

    Ами иди провери - не приказвай през главата си. Ако не можеш да си позволиш, просто отвори стрийт вюто на мапса. Черни има, и араби има, има и китайци, но далеч не са толкова много. И да ти кажа, че в центъра и около туристическите обекти са най-много, защото обикновено или въртят някаква амбуланта търговия или просят и джебчийстват.
  • 13 един БГ

    1 0 Отговор
    ДО 8
    .
    7 ПЪТИ СЪМ ХОДИЛ ДО ТАМ, ЕДИН КОЛЕГА ОТИДЕ ДО ЕДНО ОТ ПРЕДГРАДИЯТА И ГО ОБРАХА И БИХА ,добре че са били САМО АФРИКАНЦИ ,ЧЕ АКО Е ИМАЛО И АРАБИ И 3 НЕЩО ЩЕШЕ ДА ИМА, и това ни посъветваха от полицията.
    А и друго , оплачи се на френска или немска полиция ,че са те ограбили и били И КАЖИ РЕЗУЛТАТА СЛЕД ТОВА :-) прехвалената им полиция ,смях и тъпота.
    .
    НЕ БИЛИ ТОЛКОВА МНОГО ЛИ ?!
    .
    Ти да не говориш за някой друг град Париж ?
    Има няколко в САЩ ,ДА НЕ ГОВОРИШ ЗА НЯКОЙ ОТ ТЯХ ?
    .
Новини по държави: