Last news in Fakti

27 Март, 2018 18:30 1 163 2

Казахстан иска стабилизиране на Афганистан

  • казахстан-
  • конференция-
  • афганистан

Казахстан ще продължи да оказва на Афганистан техническа и хуманитарна помощ

Казахстан подкрепя международните усилия по стабилизация на ситуацията в Афганистан и призовава заинтересованите страни към спешно започване на мирни преговори, съобщава посолството на Казахстан в България. Това заяви министърът на външните работи на Република Казахстан

Кайрат Абдрахманов, изказвайки се на конференция, състояла се на 27 март 2018 г. в Ташкент. «Смятаме, че основа на стабилизация на ситуацията в Афганистан трябва да станат реформи, насочени към подобряване на социално- икономическата ситуация в страната, нивото на образованието и други човешки стандарти”, заяви К.Абдрахманов.

Основна цел на проведената конференция бе съгласуване на основните принципи за урегулиране в Афганистан, обсъждане на механизма за старта на преговорите между правителството на

Афганистан и въоръжената опозиция, а също за съвместни действия на световната общност в подкрепа на този процес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 1 Отговор
    Бе то добре сте се събрали за снимката, ама талибаните питахте ли? Аз талибани на снимката не виждам, а в последните 30-на години нищо не става без тях в Афганистан.

    Дерзайте другари...

    Коментиран от #2

  • 2 Kcaniba

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ...и Русия ;)