Last news in Fakti

31 Март, 2018 20:27, обновена 31 Март, 2018 22:02 1 443 2

1 милион посетители в Рим за Великден

  • великден-
  • рим

Само тази вечер в хотелите в града са се регистрирали 300 000 туристи

1 милион посетители в Рим за Великден - 1
Ватикана Снимка: Светослав Желязков

Католическият свят се готви за посрещането на Великден. В Рим, където папата ще обяви Възкресение Христово, са се събрали близо един милион посетители, съобщи Нова тв.

Великденското бдение започва тази вечер около 21 часа българско време и ще приключи утре, когато папа Франциск ще обяви Възкресение Христово. За сигурността на граждани, поклонници и туристи си грижат 10 000 специални агенти, които са заели своите позиции на ключови места в града. Повечето от тях ще правят специални проверки на хората, а други са в цивилни облекла сред гражданите.

Напрежението нарасна тази седмица след полицейска акция, която доведе до арестуването на петима заподозрени джихадисти. Предполага се, че те са от терористичната клетка на атентатора, който предизвика коледния атентат в Германия преди година и половина.

Въпреки напрегнатата ситуация, рекорден брой ще посетят Рим за Великден. Само тази вечер в хотелите в града са се регистрирали 300 000 туристи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 55667

    4 0 Отговор
    Истинските християни се чувстват неловко като гледат арабските пролети, интересуват се кой създаде ИДИЛ, кой праща бежанците в Европа, защо всеки ден се давят в морето - това е истинският христянин и който ще получи божията благословия, а да отидеш в Рим да слушаш празни бръщолевения на пасивни примадони няма нищо общо с християнството

    Коментиран от #2

  • 2 Gencho

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "55667":

    Истинските християни щяха да направят кръстоносен поход
Новини по държави: