Last news in Fakti

10 Април, 2018 14:43 2 427 4

Ето го най-възрастният мъж на Земята (СНИМКА)

  • япония-
  • гинес-
  • масадзо нонака-
  • хокайдо

Понастоящем японецът Масадзо Нонака е на 112 години и 259 дни

Ето го най-възрастният мъж на Земята (СНИМКА) - 1
Снимки: БТА/АР

Книгата на рекордите на "Гинес" обяви жителя на северния японски остров Хокайдо Масадзо Нонака за най-възрастния мъж на планетата, съобщават световните агенции.

Понастоящем световният рекордьор е на 112 години и 259 дни. По-рано рекордът за дълголетие принадлежеше на 113-годишния Франсиско Оливера от Испания. Той се спомина през месец февруари тази година.

Г-н Нонака живее заедно със своите внуци в подножието на планината Меакан в северната част на остров Хокайдо. Неговите потомци управляват малък хотел край горещи термални извори, наречен "Нонака онсан".

Отговаряйки на въпроси за тайната на своето дълголетие Нонака доверява, че просто живее в собствения си ритъм и не изневерява на привичките си. Обича сладките неща, особено пастите, чете вестници и често се къпе в топлите минерални извори.

Ето го най-възрастният мъж на Земята (СНИМКА)

Интересното за рекорда на Нонака е това, че той е едва тридесет и първи в световния списък на дълголетниците. Всички позиции преди него се заемат от жени.

Най-възрастната дама на света също е японка - това е 117-годишната Наби Таджима. Тя е и най-възрастният жител на нашата планета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    14 0 Отговор
    Live simply ! Колкото и забързан и натоварен да им е живота,когато съзнанието е чисто и желанията прости тялото е здраво.това е по важно дори от храната. Въпреки, че храната е доста здравословна.
    Хармония, Респект,Чистота,Спокойствие
    Поздрави от Япония
  • 2 ежко бежко

    3 0 Отговор
    добре звучи но в БГ го няма за съжаление!да повторя- хармония,респект,чистота, спокойствие
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    Да е жив и здрав още дълго време, но това не е истински живот !!! От 80 години нагоре тялото става само кожа и кокали . Мусколите почти атрофират. Такъв живот не е необходим !!! Единствен мозъка е този който се възпроизвежда докрая, затова хората са с ясно съзнание.
Новини по държави: