10 Април, 2018 20:42 7 372 41

Американски боен кораб се насочи към Сирия

  • сирия-
  • сащ-
  • кораб-
  • разрушител-
  • русия-
  • сблъсък-
  • химическо оръжие-
  • доналд кук

Американците подготвят нова офанзива в Сирия?

Американски боен кораб се насочи към Сирия - 1
Снимка: US Naval Forces

Американски боен кораб се насочи към източната акватория на Средиземно море. Маневрата е предприета на фона на заплахите на Вашингтон, че американските въоръжени сили ще нападнат Сирия.

Разрушителят USS „Доналд Кук“ е напуснал Кипър и е отплавал на изток. Той е въоръжен с поне шестдесет ракети „Томахоук“. Американският флот потвърди, че разрушителят е напуснал пристанището в Ларнака. Той е единственият кораб на американския флот в региона, който може да нанесе удари по Сирия с крилати ракети.

Американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще използва „сила“ в Сирия заради информацията, че за пореден път е използвано химическо оръжие срещу мирното население. Русия, която е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад, обяви, че информацията е изфабрикувана.

Руски официални лица предупредиха за нарастваща опасност от военен сблъсък със Съединените американски щати, ако президентът Доналд Тръмп нареди удари по цели на режима. Гражданската война в Сирия започна през 2011 година и продължава и до днес.

Сирийското правителство покани представители на Организацията за забрана на химическите оръжия да извършат инспекция в град Дума. Руските военни в страната твърдят, че няма данни за употреба на бойни отровни вещества. Заради случващото се в Сирия американският президент Доналд Тръмп отмени планираното си посещение в Южна Америка.

РИА Новости съобщи, че цяла ударна група на американския флот е била дислоцирана в Средиземно море, включително и самолетоносач. От Пентагона посочиха, че маневрите са част от планирана ротация, но според анализатори се планира нова офанзива в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост1212

    66 18 Отговор
    Според учените от Магаданския университет, на бопда на кораба ще има останали още 30 Томахока в момента, в който ще го плясне свръхзвукова стреличка! Ще се вслушат ли в гласа на разума тези тъ.и кравари, или ще решат да тестват ракетите на Русия??? Хем руснаците им казаха да пратят независими учени да видят дали е имало атака... ама-НЕ! Тия танцуват все по-близко до дръжката на греблото и ....

    Коментиран от #16

  • 2 Алфа Ромео

    59 12 Отговор
    Ша ги млатят май най-накрая Руснаците, то страшни мекерета тва янките, измислят си поводи и настояват да има война.
  • 3 Салам Алеко

    29 5 Отговор
    Гръмнете малко вляво бе, всичко в анадола е за бомби! Дайте им война, те това искат!
  • 4 Хъмчо

    57 11 Отговор
    Ползвате думата "режима" във всичките си статии... Което вече си е съмнително относно независимостта ви като медия. Това е законово избраното правителство в Сирия.

    Коментиран от #36

  • 5 отегчен

    42 7 Отговор
    Ем, те американците още преди няколко години чак по вестниците писаха, че една ТСВ им идвала екстра. Щяла да им оправи дълга, дефицита и друго си нещо тяхно там, финонсово.

    Но се вижда, че искат ако могат да изкарат Русия виновна за ТСВ. И по стар техен тертип се надяват, да се включат накрая на войната чак, за дележ на баница. Пък дотогава "само" да продават оръжие на всички "заинтересовани" и бодрячески, и едихдно да призовават към "сдържаност".

    Коментиран от #7

  • 6 Kcaniba

    17 48 Отговор
    Давайте братя американци! Бой по чалмите, фесовете и ушанките бе! Руснаците и българските им гендерски слуги вече са напалнили памперсите! Пуснете им 30-40 ракетки че да замалчат малко. От лаене ни проглушиха ушите!

    Коментиран от #10, #28

  • 7 Ford Prefect

    6 24 Отговор

    До коментар #5 от "отегчен":

    "Пък дотогава "само" да продават оръжие на всички "заинтересовани" и бодрячески, и едихдно да призовават към "сдържаност"."

    Не знам дали осъзнаваш, ама много хубаво си описал проссѝя. И може ли да ни покажеш в кои точно вестници са писали, че искат ТСВ? Линкче би било добре. :)
  • 8 Все ми е тая вече

    33 8 Отговор
    Сигурно Колумб проклина деня в,който превози утайката на Англия.Мамка му и ден!!!

    Коментиран от #11

  • 9 iQ-5

    22 8 Отговор
    Хахаха ,,Доналд Кукуто " е кръстен на Дони от Белия Дом хахаха и какво ще стане ? Смех ще се повреди по пътя за Сирия др.няма да стане
  • 10 Kcaniba

    21 3 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    кви братя бре филиповски!??
    те и братята роми одиха с тениските на майкълджексън, ма още са в Столипиново иа те в Олабама...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пенчо

    13 21 Отговор
    Бой по чалмите и техните руски братя. God bless America.
  • 13 Средна възраст

    22 7 Отговор
    Моряците вече са с памперси.На "Доналд Кук".
  • 14 патриотъ

    23 5 Отговор
    Е,дано и тоя път не се наакат,че имат горчив опит от Черно море!Хиените се събират,за да нападнат руската мечка,ама пак ще им се случи случка.Трети път няма да можете да наберете екипаж за този разрушител ли е,лайновоз ли е!
  • 15 jfoxfk

    21 9 Отговор
    Не мога да разбера ... От руския ГЩ предупредиха че "... ще въздействат не само на ракетите ами и по изстрелващите устройства". На по-разбираем език това значи удар по кораба носител. Или война НАТО/САЩ/ - Русия. Дори в мекия вариант - без ядрено оръжие, кръвопролитието ще е огромно. Ние сме член на НАТО. Това означава, че и ние трябва да воюваме ... Дотук добре, ама чисто географски ние, заедно с редица други страни /Прибалтийските, Полша, Румъния, Унгария/ сме на топа на устата ... Преди прословутата руска агресия да достигне Германия, Франция, Белгия, Холандия или Англия и САЩ. Затова и в щабовете в Брюксел, Лондон и Вашингтон ни е отредена специална роля - буферна зона. За трудно мислещите пояснявам: задържане на армията на Русия, докато армиите на по-"задните" страни се мобилизират /6-8 седмици/, а англосаксонци и американци дебаркират /4-6 месеца/ в Европата. Демек с думи прости ролята на тези страни и хората им е ... дето могат да се пожертват. ПУШЕЧНО МЕСО. Аз тази роля не я харесвам. Не ща нито аз, нито моята страна, за се жертва за англосаксонските или американски интереси. От ВСВ зная как воюват ингилизите - с канадски, индийски или австралийски полкове и дивизии. Демек с войски от колониите. Е да де ама сега съществуващите колонии имат поне относителна независимост и кралицата само номинално назначава генерал-губернатор, т.е де факто няма колонии. Значи - няма кой да воюва. По признанието на германски експерти армията на Германия е в плачевно с

    Коментиран от #17

  • 16 Us Navy

    11 21 Отговор

    До коментар #1 от "Гост1212":

    Краварка е майка ти!САЩ ще смачкат глупавите и слаби руски сили!

    Коментиран от #24

  • 17 Kcaniba

    12 12 Отговор

    До коментар #15 от "jfoxfk":

    Бегом марш в Северна Нигерия тогава! Ти и всичките русороби. Дим да ви няма!

    Коментиран от #18

  • 18 Kcaniba

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    столипински, ква нигерия брие коняк!?
  • 19 МахноН

    17 4 Отговор
    Доналд Кук беше известен с някаква проява в Черно море???

    Коментиран от #20

  • 20 Българин

    18 5 Отговор

    До коментар #19 от "МахноН":

    Този същия разрушител "Доналд Кук" беше посетил Черно море и си позволи да доплава в опасна близост до Крим. Тогава един СУ25, съоръжен със специално оборудване за заглушаване направи няколко прелитания над кораба при което цялата лектроника на борда умря. Кораба беше абсолютна беззащитна лодка. Можеха да стрелят само с автомати и пистолети. Ни ракети, ни електронни системи за противодействи. Нищичко. Та въпросния СУ25 след няколко прелитания над кораба си отлетява и след като се отдалечава, електрониката отново сработва. След акостиране в румъния са били подадени доколкото си спомням около 50 рапорта за напускане от американската армия. Шока е бил ужасен. Дано не им се случи отново същото, защото този път може да ги застигне някоя противокорабна ракета и да видят дъното, без да могат да гъкнат. Няма да е никак приятно за никого. А за случая има доста статии в нета. Беше преди около 2 години по памет, но може и да бъркам.

    Коментиран от #29, #30

  • 21 Средна възраст

    6 1 Отговор
    Су-24!
  • 22 Мартин

    21 3 Отговор
    Русия предупреди за този сценарии преди около 15-20 дни - първо за фалшивата атака с химическо оръжие и в последствие за реакцията на САЩ. Стига с тия манипулативни изроди, на баба кенефа е по-стар от държавата им, а се мисля за господари на света...
  • 23 Test

    8 2 Отговор
    Скоро ще се насочи обратно или надолу за избягваща маневра.
  • 24 НАДЯВАЙ СЕ Х. НА ПИЯНИ ЖЕНИ

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "Us Navy":

    А МИ ДА! ТЕ ТОКУ ЩО УПРАСКАХА СЕВЕРНА КОРЕЯ, ТА ЕДНА РУСИЯ, КОЛКО МУЙ? ЩЕ Я ОХАМКАТ НА РАЗ. С РУСЯИЯ В ЧЕЛЕН УДАР ТЕТ А ТАТ, О БОЖЕ ? АМЕРИКАНЕЦА ЩЕ ЯДЕ КЮТЕК. АМЕРИКАНЕЦА ЩЕ СЕ ОГЪНЕ И ТО ПОЗОРНО, РУСИЯ НЯМА КЪДЕ ДА МЪРДА ОТ СИРИЯ НА ВЪН И ЩЕ ДАДЕ НА АМЕРИКАНЕЦА ЯКА ФОРА. НО НЕКА ДА ПОЧАМЕ БЕ ХОРА! КОЧ МАНЬОВЪР ЩЕ ПРЕДПРИЕМАТ ЛИ НАПУДРЕНИТЕ НЕЙВИ ОТ USS.
  • 25 ТАЗИ СРЕЩА Е ТЪЙ ЖЕЛАНА

    11 2 Отговор
    ЩЕ СТАНЕ ЯСНО КОЙ Е МЪЖ И КОЙ МОМЧЕ НА МАМА.
  • 26 vasik atanasova

    5 15 Отговор
    УШАНКИТЕ НАПЪЛНИХА ПАМПЕРСИТЕ
    УТРЕ ЩЕ ЧЕТЕМ НОВИНИ

    Коментиран от #40

  • 27 Средна възраст

    7 2 Отговор
    Освен ако някой не се направи на много мъж!Меренето на някои неща,никога не води до добър край!
  • 28 Ххх

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Отиди на лекар психотерапевт.
    Безплатен съвет. Хамериканец измислен.
  • 29 5556

    9 11 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Тея мантри дето си ги чул недочул някъде и ги пишеш ,доказват само че си един неук и платен трол.Първо да ти обесня в американската армия опция ОСТАВКА няма ! Още с тая мантра издишаш.Другото което е СУ-то е засечено мноого преди да стигне миненосеца ,но не е свалено защото не е представлявало никаква заплаха понеже не е бил въоръжен,демек СУ-то е бил допуснат да се приближи до американския кораб.Тези заглушавания с електронната бомба са американска разработка и по-късно копирана от руснаците и не е нищо специално.По-голямата част от системите са изключени от американците на борда ,за да не може СУ-то да събере информация.Тоя случай е комедиен без агресия от двете страни,в реална бойна обстановка СУ-то ще бъде свалено много преди да забележи кораба.Това е ясно на всеки който поне малко разбира от тея неща ,всичко друго е червена пропаганда и обичайните мантри.
  • 30 Голем смях

    7 10 Отговор

    До коментар #20 от "Българин":

    Да не би ти да си карал самолета с..електрониката .Същия дето го опукаха турците -су 24.Дори децата от пионерските домове в россия не вярват на тези смешки ,а ти ако вярваш,значи си с мозък на кокошка.Това русолизците сте големи абдали.

    Коментиран от #33

  • 31 Румяна Костова

    11 3 Отговор
    Дали само аз се концентрирам на факта,че сирийското правителство е поканило отново представител на организацията по забрана на химическите оръжия?Но американците не се интересуват да разследват на място.Надявам се кораба им да поплува около Сирия и да се прибере по живо по здраво в САЩ.
  • 32 Свалиха рапторче

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Това с Вагнер е изтъркана партенка на прецаканите украинци:)))
  • 33 По доставката

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Голем смях":

    А твоя мозък е на третополова амеба
  • 34 Тоягата

    9 3 Отговор
    Това старо корито още ли плува бе... Това не беше ли един път в Черно море където руснаците го блокираха от въздуха и моряците избягаха после като стъпиха на земята? Как ги пишете тия статии бе човек да ви се начуди президента Доналд Тръмп ще нареди удари по Сирия защото имам информация за химическо оръжие и той информация Много бе Коя достоверна коя Не по-скоро вече става с повод и без повод ще ги бомби Това е положението. Обаче и стрелят ли ракети по руснаците Не ми се мисли Доналд Кук може и да не види сухо вече
  • 35 странгер

    7 1 Отговор
    Тука пишат само хлапета, които си нямат никаква представа от съвременна политика....
    Като деца спорехме, кой ще надвие - Арнолд или Тайсън ;-)
    Не съм фен на НАТО - това е институция обслузваща изцяло САЩ..
    Европа трябва да се разграничи от САЩ!
    А пък на Русия е напълно ясно, че мащабна война се печели с влияние и много пари.....
    .... Русия няма нито едно от двете - в сравнение с Европа или САЩ
    Русия трябваше да поеме по съвсем друг път след разпада на СССР за да се съобразяват с нея днес.....
    А ако говорим по детски за война? - колкото и добри да са оръжията на русите,. запада ще предложи 50 към една единици..... и ресурси за дълга война!
    Изходът е ясен и на руснаците!!!!
    Те трябваше да се поучат от студената война и да се върнат в Европа а не да копират нови модели на азиатски диктатури!!!!!!!

    Коментиран от #37

  • 36 Нема Бира

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хъмчо":

    Как по-точно е законно избрано това правителство? Със преврата на Социалистическата Партия на Асад-баща през 1963г. ли?

    Коментиран от #39

  • 37 гост 2

    6 5 Отговор

    До коментар #35 от "странгер":

    Теорията не е точно като практиката. Нещата, които пишеш са логични, но историята показва, че войната търпи непредвидени обрати. САЩ няма да воюва само с Русия, нито Русия само със САЩ. Изпускаш момента, че САЩ в годините са натрупали много повече врагове от Русия, които няма да останат безучастни още след първата загубена от американците битка. Изпускаш също и момента, че в самото НАТО има много държави, които са заставени да са там и народите на които ще са потърпевши. Това всъщност прави войната много по непредвидима за САЩ, отколкото за Русия. Русия има опит с воденето на бойни действия на собствена територия, докато американският опит е отпреди 200 години. ... Има и много други препъни камъни. Много повече пред САЩ, отколкото пред Русия.
    Като цяло не ми се вярва средата зад САЩ да рискуват всичко в едно директно противопоставяне, макар и недоволни от загубата на световно влияние.
    Не само ядрените бомби държат светът в равновесие. Държи го също и страхът.
  • 38 гого

    8 4 Отговор
    Не успяха със Скрипал и сега инициират Сирия, търсят конфликта тъпаците като Тръмп.
  • 39 Трол

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Нема Бира":

    А ти сега как точно искаш да го сменят Асад? С нов, но демократичен преврат на крайни ислямисти? Мнооо, кухо парче!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 СЛАВА РОССИИ !

    1 0 Отговор
    АССАД ЩЕ СИ СТОИ НА МЯСТОТО, А РУСИЯ ТАМ ЩЕ СИ СТОИ ! ВЪПРОСИ ? НЯМА . ПРОТИВ ? НЯМА . ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ ? НЯМА . ПРОТИВ ? Е... СЪМ ВАЩА МАМА ! ДРУГИ ? НЯМА . ПОСЛЕДНИЯТ ДА ЗАТВОРИ ВРАТАТА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания