Last news in Fakti

13 Април, 2018 20:21 1 537 23

Путин декларира два пъти повече доходи

  • владимир путин-
  • доходи-
  • русия-
  • кремъл-
  • президент

Доходите на президента са нараснали с 9,87 млн. рубли в сравнение с предната година

Путин декларира два пъти повече доходи - 1
Снимка: БТА/ AP

Руският президент Владимир Путин е заработил през 2017 г. 18 млн. 728 хил. 268 рубли според неговата декларация за годишните му доходи, разходи и имущество, публикувана на сайта на Кремъл и цитирана от ТАСС.

По днешен курс 77 рубли са равни на 1 евро. Доходите на президента за 2017 г. са нараснали с 9,87 млн. рубли в сравнение с предната година. Неговият среден месечен доход е бил 1,5 млн. рубли срещу 730 000 за 2016 г. ТАСС отбелязва, че годишният доход на Путин е нараснал над 5 пъти в сравнение с 2013 г. заради повишените с указ заплати на президента и премиера. Няма промяна в неговото недвижимо имущество и колите, които притежава.

Според декларацията той има поземлен имот от 1500 кв.м, жилище от 77 кв.м и гараж от 18 кв.м. Той обаче ползва и жилище от 153,7 кв.м с гаражно място от 18 кв.метра. Всички тези имоти се намират в Русия. Президентът притежава два редки стари автомобила "Волга", джип "Нива" и ремарке "Скиф". Руският премиер Дмитрий Медведев през 2017 г. има доходи в размер на 8,56 млн. рубли. Това е леко понижение от 2016 г., когато е заработил 8,59 млн., което се обяснява с намалението на доходите му от лихви по банковите му сметки.

Човекът от Кремъл, спечелил най-много през м.г. обаче е шефът на президентската администрация Антон Вайно. Той е декларирал парични доходи от почти 256 млн. рубли, т.е. 14 пъти повече от държавния глава. Това е увеличение от 26,5 пъти в сравнение с 2016 г. Той е купил два поземлени имота от по около 7 декара всеки на територията на Русия, като е отбелязал в декларацията, че ги е купил с пари от продажбата на друг поземлен имот от 2840 кв.м и жилище от 454 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    11 11 Отговор
    А доходите в долари, не е обявил. Много хитър монгол.
  • 2 ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ !

    21 10 Отговор
    НЕКА ДА ИМА, ПОНЕ ЗАСЛУЖАВА , ЧЕ РУСИЯ НА КРАКА ИЗПРАВЯ !

    Коментиран от #5

  • 3 Бесен Язовец

    9 13 Отговор
    Има ли още тук наивни простофили, освен нашите пярнати русуфили, които да вярват, че царя е изкарал такива смешни пари ?! Излиза, че цяла година Пути е блъскал само за едно Бентли Бентайга. Не вярвам !

    Коментиран от #8

  • 4 патриотъ

    9 8 Отговор
    Ако не бъркам и Путин и Медведев се отказаха официално от държавните си заплати и те отиват в бюджета на Русия.

    Коментиран от #7

  • 5 СССРБагета

    10 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ !":

    Не обичам да се повтарям, но ще те просветя и тебе. Според учените от руската академия на науките, тоз трол, който пише с големи букви в нета, е голям комплексар с малка пиписка.
  • 6 ние

    6 3 Отговор
    Къде е братството и равенството? Червени фарисеи!
  • 7 Диди

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "патриотъ":

    Умнико,щом са се отказали от заплатите си,ОТ КАКВО ЖИВЕЯТ? Защо не са описали това,което притежават от УЖ техният омразен Запад? По време на изборите,на бюлетините беше писано какво са притежавали.Тук по ТВ казаха...защо не са описали това,което притежават извън Русия,за да разберат руснаците за кого гласуват.А за не се забравят и имотите в Русия,които Навални изобличи.

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 onq s konq

    5 2 Отговор
    И изплува въпроса бавно и неумолимо като удавник:ДВА ПЪТИ ПО-"ПРОДУКТИВЕН" ли е станал Путин,или ДВА ПЪТИ ПО-ЧЕСТЕН?Това си е въпрос със ПОНИЖЕНА ТРУДНОСТ спец за русофили,но най-вероятно няма да е достатъчна.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Диди

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Унемей гнидо !":

    Защо да унемей?Писал е истината,но истината винаги боли.Скрий се ти замаен русофил.Вие сте паразитите на българското общество.Марш за русията.
  • 12 ТЯ НЕ Е КОНЯРСКА РАБОТА, ....

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    ТИ СИ ГЛЕДАЙ КОНЯ - РЪЖДЯСЪЛАТА БАВАРСКА ТРОЙКА, НО СЪГЛАСЕН СЪМ В ЕДНО СЪС ТЕБ ЗА КОНЯ - ТРОЙКАТА ВОЗИ КАТО КАРУЦА, ТВЪРДО, ЩЕ СИ ЗАГУБИШ ПЛОМБИТЕ. ТИ ДРУГО И НЕ ЗАСЛУЖАВАШ. КРЪСТОСВАЙ В ДОБРИЧ ЖИТНИТЕ ПОЛЯ.

    Коментиран от #14

  • 13 Диди

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДИДИ ПО ТУЙ ВРЕМЕ, МАСЛА СЕ СМЕНЯТ":

    Защо?Да не искаш да ми ставаш?

    Коментиран от #15, #16

  • 14 СССРБагета

    8 2 Отговор

    До коментар #12 от "ТЯ НЕ Е КОНЯРСКА РАБОТА, ....":

    Пак повтарям, за тез дет са от бавноразвиващите се, макар, че не обичам да се повтарям, но ко да та прая и тебе. Според учените от руската академия на науките, всеки трол, който пише с големи букви в нета, е голям комплексар с малка чурка и толкова колкото по много пише, толкова по малка му става чурата. Факт !!

    Коментиран от #18

  • 15 Бесен Язовец

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Благодаря ти Диди, за това, че се застъпваш за мен, но не му обръщай на тоз простия внимание ! Не го ли виждаш, че е за Карлуково ?
  • 16 НАТИСКАШ ЛИ СЕ ?

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    ТОЛКОЗ ЛИ СИ ЗЛЕ, ТА НИКОЙ НЕ ГОРИ ПО ТЕБЕ? НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТИ СМАЖЕ ФИЛИЙКИТЕ. ?

    Коментиран от #17

  • 17 Диди

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "НАТИСКАШ ЛИ СЕ ?":

    О,ти се мислиш за големият Казанова.В къщи харем ли имаш,или посещаваш бордел. Ставаш прекалено личен.Всеки си има свой живот,както и аз.Аз съм доволна от животът,който живея. Този отговор задоволява ли те,или ще досаждаш с лични въпроси?

    Коментиран от #20, #22

  • 18 ТИ даскал ли си или

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "СССРБагета":

    САМО ТОЛКОЗ МОЖЕШ. Граматика, фонетика, местоимения, причастя не е предмет на внимание тук. А МЕСИДЖА - ДА СТИГНЕ ДО КИРПИЧА. ТА БЕЛКИМ СТАНЕ ОТ НЕГО СТРОИТЕЛЕН ИСТИНСКИ СОЛИДЕН СОЦИАЛЕН НАЦИОНАЛЕН МАТЕРИАЛ. А НЕ КАКТО ПЕЕ ПИНК ФЛОЙД - АНАДЪР БРИК ОН ДЪ УОЛ - БЕЗЛИЧЕН. С ТЕБ ДОРИ ТЕМА ЗА ДЕБАТ НЕ СЕ ПОЯВЯВА. ПЛИТКА ВАДА СИ, ПОТОК МЪТЕН РАЗГОВОРА С ТЕБ Е БЕЗПЪТЕН. Карай по твоя сценарий.

    Коментиран от #19

  • 19 БЛАГОДАРЯ

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ТИ даскал ли си или":

    Не се НАДЯВАЙ да те обичам на инат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Диденце #19 е до теб":

    Ха,ха,ха!И кво те е.е "семейния й уют"?!Това е същото като "загрижеността" на ном.12,че "3-ката МИ БМВ возела твърдо и ще ми изпадат пломбите"!Ама ЗАЩО СЕ ПРАВИТЕ НА ХОМО САПИЕНС БЕ РУСОФИЛИ...след като си личите от МНОГО ДАЛЕЧЕ ПО МИРИЗМАТА НА ЧОРАПИТЕ?...Маой наистина трябва "да дойде Станко"/вете/!А ако е в платен год отпуск-направо Тръмп да ви ЕКСПУЛСИРА В РУСИЯ,,щото бат Бойко го дава "дипломат"!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ай стига бе

    0 0 Отговор
    Дохода му нараснал пет пъти,заради указ за повишаване на заплатите на президент и премиер!?!?А кой е издал указа,че не схванах?А тя пък Русия беше президентска държава,аха сега разбрах!Браво на Путя,ей тъй се вдигат средно доходите на руснаците.Давай другарю Путин,догодина десет пъти,току виж след пет години руснаците с най високи доходи в Европа!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания