Last news in Fakti

14 Май, 2018 16:05 1 843 19

МИ5: Русия лъже, за да подкопава Запада

  • ми5-
  • андрю паркър

Шефът на британското разузнаване обвини Москва в опит да събори западните демокрации чрез разпространение на дезинформация

МИ5: Русия лъже, за да подкопава Запада - 1
Снимка: БТА/АР

Шефът на британската разузнавателна агенция МИ5 обвини Москва в опит да събори западните демокрации чрез разпространение на дезинформация и лъжи, съобщава Reuters.

В първата си публична реч извън Обединеното кралство Андрю Паркър заяви, че страната му не иска ескалиране на напрежението с Москва, но последните агресивни и вредни действия на Русия са неприемливи.

"Вместо да се превърне в уважавана голяма държава, Русия рискува да се превърне във все по-изолиран парий", предупреди Паркър на конференция в Берлин.

"Сега руската държава практикува доктрина, която е съчетание от медийна манипулация, дезинформация в социалните медии и изопаченост с нови и стари форми на шпионаж, високи нива на кибератаки, военна сила и криминално поведение, което в днешно време се нарича "хибридни заплахи", обясни директорът на МИ5.

Според него сътрудничеството с партньорите от ЕС е от съществена важност, за да се предпазят от заплахите на ислямистите и Русия.

"Не трябва да рискуваме да загубим общите си възможности или да отслабим колективните усилия в Европа. Ние дължим това на всичките си граждани в Европа", каза той.

Пред журналисти след речта си Паркър заяви, че няма информация Русия да е оказала влияние на резултатите от референдума за Брекзит през 2016 г. Той не отговори дали Москва е правила такива опити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    25 3 Отговор
    Е! Щом шефа на Ми-5 го казва!:) Значи е вярно!:)
  • 2 Kcaniba

    14 11 Отговор
    Империята на злото и лъжата!

    Коментиран от #4

  • 3 Иванчо

    11 13 Отговор
    Това е ясно на всеки средно интелигентен човек. Повтарям - СРЕДНОинтелигентен! На тези с промити мозъци, в които не протична мисловен процес, това няма как да им го обясниш.

    Коментиран от #8

  • 4 Kcaniba

    23 6 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    фащ!!
    до тук, само МИ-5 се издъни с лъжите си..
    За това, с русофобията вече е изтъркано брие, гендърня
  • 5 georgi

    21 6 Отговор
    В тази държава с бабата кралица с памперса, доста джендъри са се навъдели, от умен по умен.
  • 6 Пешо Слепият

    19 5 Отговор
    Щом се грижат да сме информирани значи сме им нужни за нещо. А те на нас за какво са ни? Полза от тях няма никаква! Тъжно !
  • 7 вес

    11 19 Отговор
    МИ5 е контраразузнаването другарю Анатоли. Предполагам е голяма мъка за вас русофилите, когато трябва да напишете нещо по темата )))
  • 8 hh88

    13 8 Отговор

    До коментар #3 от "Иванчо":

    Иванчо, ако си откриеш правописните грешки, ще те призная за малко интелигентен, защото правописът е първото стъпало. За следващите нива съм сигурен, че не ставаш.
  • 9 Шляхтиц

    24 5 Отговор
    Не четох статията, но за мен по-уродливи измамници от западняците НЯМА и едва ли някога ЩЕ ИМА. Какво стана със Скрипал, използването на химическо оръжие в Сирия и т.н. и т.н. и т.н........... За мен са най-долните ЛЪЖЦИ!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 10 Монгомъри

    10 2 Отговор
    Койсе интересува от тези хлебарки?А,- да още "да ги подкопаваш"!Малоумници не индикират разум.Тотал-сополи и нервозен страх.
    И на никой не сте интересни-освен на земни червеи.
  • 11 наблюдател

    7 18 Отговор

    До коментар #9 от "Шляхтиц":

    Всичко за което питаш е доказано многократнто от независими и неправителствени източници. Но ти откъде да знаеш като не четеш и пишеш само по опорни точки.
    А на любимия ти Путин, "защитника на православието" му останаха за приятели само аятуласите, отровителите в Сирия, бандитите от Хисбула и пр. правоверни. Той превърна Русия не просто в парий, а в подлога.

    Коментиран от #14, #15

  • 12 Реално

    18 2 Отговор
    Досега големите лъжи са точно от Запада---Виетнам..хим.оръжие в Ирак--лъжа даже в ООН...да напомня ли за разкритията на Сноудън...а на Асанж..А лъжите за покушението на Папата и нашият Сергей Антонов...подкрепа и създаване на терористични групировки на религиозна основа--Ал Кайда,Боко Харм,Мюсолмански Братя,Талибани,ИД---даже има снимки на Сенатор Маккейн със шефа на ИД -АлБагдади...убийството на Лейди Деана...и още милиони доказателства..--просто МИ- 5 и 6 се оакаха със аферата Скрипал и сега се чудят как да се избършат...
  • 13 българче

    15 2 Отговор
    То щото нагличаните малко лъжат???
  • 14 Кьоровият

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Ристе, пак те е подгонила шизофренията.
  • 15 ЗайоБайо

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Че какво се доказа за Скрипал?
    Цялата олелия се документира с десетина снимки. Стари снимки на скрипалите и снимки на полицаи. Аз даже все още не знам тоя умря ли. Питам постоянно, никой явно не знае.
    За Сирия - същото. Няма доказателства. Нито независимите, нито зависимите откриха такива.
  • 16 Българин

    4 5 Отговор
    Руската свинеферма винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Само малоумни руски ибрици и вярват.
  • 17 СССРБарета

    5 1 Отговор
    Тоя шеф на ПАКИСТАНОСАКСОНСКОТО ОСТРОВЧЕ КОЙ ГО БЪРШЕ ЗА СЛИВА? Англия вече дори не е и регионална сила!
  • 18 Манго Мангала

    4 1 Отговор
    А аз си мисля , че англичаните лъжат...лъжат като дърти циганки... И си мисля също ...защо ли го правят...!!! Вече никой не им вярва... !!! Не са ли чули в Англия приказката за лъжливото овчарче... !!! Не е ли това най - сигурния начин да се подкопае доверието в западната ценностна система ...!!! Какво им остава след това -само парите ли...!!! Тогава , си мисля аз , англичанската кобила Тереза работи яко за дедя Вова... !!!....и не само тя...
  • 19 по темата

    0 1 Отговор
    Всички МИ-та в Англия са терористични организации, които извършват атентати по заповед на саксонските си управители.
    Убийството на Георги Марков е дело на тази терористична държава, защото добре е предал в книгата си цялата им управленска мафия.
Новини по държави: