23 Май, 2018 09:09 1 102 5

Германия не ни връща осъден българин заради лоши условия в родните затвори

  • затвор-
  • германия

Германските власти бавят изпълнението на издадена от Окръжния съд в Добрич европейска заповед за арест заради съмнения за лоши условия в българските затвори. Това стана ясно по време на поредното заседание по наказателно дело срещу подсъдим за държане и разпространение на наркотици. В Германия мъжът е бил задържан във връзка с разследване за трафик на хора.

Окръжният съд в Добрич е поискал от компетентните германски власти след приключване на разследването в Германия българският гражданин да бъде върнат у нас, за да продължи наказателното производство срещу него.

В отговор на искането е постъпило писмо от Главната областна прокуратура в Кьолн, в което се настоява за допълнителна информация в кой затвор ще бъде настанен българският гражданин и дали мястото за лишаване от свобода отговаря на минималните стандарти на Европейския съюз.

Окръжният съд е изпратил уточнение, че мъжът ще бъде приведен в затвора във Варна, където преди година е извършен основен ремонт на жилищните помещения. Отговор от германската прокуратура все още не е получен, информират от съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 0 Отговор
    `Не е Българин а е 100% циганин !!! В Добрич станаха милионери от далавери и после българите !!!! В България се правят на по турци от турците а в Европа Българи !!!
  • 2 5ко

    8 0 Отговор
    Ако беше българин щяха да го върнат. Пък и не споменават името. Всичко е ясно.
    А в Израел нямат място в затворите... тема за размисъл...
  • 3 Ромул

    7 0 Отговор
    Меркел няма ли да си направи селфи с ,,Българският" патладжан?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    да стои там и без това ще го пуснат, а още по добре всички затворници да пращаме у германско.
Новини по държави: