7 Юни, 2018 15:36 1 639 0

Самолетна трагедия в Африка (ВИДЕО)

  • кения-
  • самолет-
  • катастрофа-
  • найроби

Десет души загинаха при катастрофа в Кения

Самолетна трагедия в Африка (ВИДЕО) - 1

Осем пътници и двама пилоти загинаха в Кения при катастрофа на самолет, изпълняващ вътрешен полет. Машината се е разбила във вторник вечерта. Това заяви високопоставен представител на властите, цитиран от Reuters.

Няколко минути преди да кацне на международното летище "Джомо Кениата" в Найроби, едномоторен витлов самолет на компанията "Флай сакс" загубил връзка с контролната кула. Машината изпълнявала полет от западния град Китале.

Самолетна трагедия в Африка (ВИДЕО)

Издирвателните екипи забелязали от въздуха отломки върху гъсто залесен район в планината Абърдеър в централната част на Кения, заяви главният секретар на кенийското министерство на транспорта Пол Маринга.

"На мястото е изпратен екип от военни специалисти по спасителни операции в планини", каза той на пресконференция.

Екипът е достигнал мястото днес по обед и установил, че всички на борда са загинали, заяви Маринга на втора пресконференция. "Няма оцелели. Семействата на пътниците и екипажа са уведомени", каза той. Маринга допълни, че е започнало разследване. Президентът Ухуру Кениата предложи помощ на роднините на жертвите, се казва в правителствено изявление.

На излъчените от местните новинарски програми кадри се вижда, че при удара самолетът е бил унищожен. Спасително-издирвателната операция е възпрепятствана от лошо време, заяви Маринга.

През последните години делът на вътрешните полети в кенийското въздухоплаване се разрасна, тъй като икономиката отбеляза растеж, а през 2014 г. националният авиопревозвач "Кенийски авиолнии" пусна нискобюджетна компания за вътрешни полети на име "Джамбо джет".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА