19 Юни, 2018 11:50 13 385 15

Ако няма Северна Македония, ще има Велика България

  • гърция-
  • македония-
  • българия

Гърция е разгледала всички възможно развития на ситуацията в региона

Гърция иска да има на северната си граница приятел и партньор в лицето на Македония. Това заяви гръцкият външен министър Никос Коцияс, цитиран от македонското издание Фактор.

През миналата седмица Македония и Гърция постигнаха споразумение за новото име на македонската държава. Коцияс подписа споразумение с македонския вътрешен министър Никола Димитров. Така страната прие името Северна Македония.

„Това решение е по-добро от възможността Македония да стане общност, доминирана от Турция. Така страната може да се разпадне и да отвори път за Велика Албания и Велика България“, заявява Коцияс.

Според него гръцкото правителство е взело предвид всички възможни сценарии на развитието на ситуацията. От там са взели решение, което е най-добро за гръцките национални интереси.

През последните дни в Гърция и Македоняи има редица протести срещу споразумението между двете страни.

Македонското правителство осъди призивите към насилие в страната. От там заявиха, че ще защитят сигурността на своето население.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Василевс

    26 8 Отговор
    Бюрм е територия разцепена от Русия и Турция. Също като България. Единствено позицията на Албания пази мира там. Просто албанците не искат турски шпиони, които да започнат да мътят главите на хората там, че щом са мюсюлмани, значи са турци. Еми не са турци и не смятат и да стават, въпреки реките от масло и мед, с които турчагите ги подлъгват. Щото тези реки бързо ще пресъхнат...

    Коментиран от #2

  • 2 Васил

    34 14 Отговор

    До коментар #1 от "Василевс":

    И в България мюсюлманите не са турци, а български граждани. И трябва да отчетем заслугата на ДПС, които до тук през целия преход успяват да държат настрани мераците на съседна Турция да манипулира мюсюлманите в България! Затова и Местан беше прогонен от ДПС, защото се беше заиграл на протурското хоро.

    Коментиран от #7

  • 3 Бездарника бб

    23 8 Отговор
    А нашия индианец бб остави всичко да решат юнкер и козяк както винаги....
  • 4 Македонски

    6 5 Отговор
    По добре да вземат да си останат така както до сега и да си държат тесни връски с русия иначе найстина ще се разпаднат и държавата ще се срине от колко да сменят името на държавата това е безумие боли ме х.я че на гърците неим изнася от къде на къде ще си сменям името на държавата понеже на тях нейм е харесвало
  • 5 Балканджи Йоцо

    13 0 Отговор
    Еееееее най после велика България, от охрид до иран .
  • 6 Пешо

    18 3 Отговор
    Нени трябва Иран само Македония,Беломорска Тракия и до Ниш включително,което сие реално наше.
  • 7 турчин

    4 23 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    Минаха се времената на Тошко чобанина кагато се решаваше кои е тучин кой не е,и да искаш и да не искаш ние сме си чисти турски мюслюмани които са български граждани ,това си е истината такива нацисти като тебе не могат да ме опредалят на коя етнос принедлежим тава га решаваме самите ние турците мюслюмани .

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 8 Мюмюн

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "турчин":

    Вие може да решите, че принадлежите към етноса на марсиянците, но въпросът е доколко това отговаря на обективната истина. А обективната истина е, че вие сте турци, колкото аз съм Австриец. Държавата Турция е създадена съвсем наскоро. А вие както всички поданици на Османската империя, нямате нищо общо с нея. Затова и там не ви броят за турци! Някога са ви викали агаряни и измаилтяни, но НИКОГА турци. Аз например се чувствам циганин и затова никът ми е Мюмюн, ама никой не ми дава помощи и детски дори, викат ми българин. Абе фашисти, кво да ги правиш....Не ми спазват правото да се самоопределям:)
  • 9 Тираджията

    25 1 Отговор
    Турчин,аз самият съм мюсюлманин и не се причислявам към турският етнос!Не поставяй всички мюсюлмани,под един общ знаменател.Поздрав от "Помаците"!

    Коментиран от #10

  • 10 Мюмюн

    21 2 Отговор

    До коментар #9 от "Тираджията":

    Поздрав към помаците! Тихи, мирни и добри хора. Въпреки че на много от тях ДПС-то им обърка главите и се пишат турци.
  • 11 Салам Алеко

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "турчин":

    Омръзна ми да пиша и обяснявам! Щеше да разбереш колко си турчин, ама карай! Някой друг път ще те светна да разбереш! Явно си от скоро в сайта! Иначе нямаше да настояваш за народността си!
  • 12 Рени

    4 1 Отговор
    Каква България каква еврипа мюсулмабите ни претопяват докато гледаме парадите на двуполувите.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Роботът

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Рени":

    Мдааа... Докато такива блестящи граматици,като теб върлуват из делиормана и по-зле ще става
  • 15 Гост 123

    2 0 Отговор
    Гледай ти от кво ги било страх гърците :-)
Новини по държави: