Last news in Fakti

14 Февруари, 2012 19:01 1 198 5

Калфин в алтернативна Тройка за спасение на Гърция

  • гърция-
  • тройка-
  • ивайло калфин

Европейските социалисти обявиха, че не са доволни от предложението на Тройката (Европейската комисия, МВФ и Европейската централна банка) за спасението на Гърция и ще формират алтернативна Тройка, която ще изготви нова програма.

В нея ще участва и бившият външен министър Ивайло Калфин, съобщиха от офиса на евродепутата в ЕП. Калфин ще работи заедно с люксембургския парламентарист Робер Гьобелс и португалката Елиса Ферейра.

Тримата ще заминат на мисия до две седмици. Те ще подготвят програма за реформи, която залага на икономическия растеж и заетост, а не единствено на ограничаване на разходите.

"Разбира се, че задлъжнялостта трябва да бъде намалена, но това не бива да става за сметка на заетостта и растежа", обясни председателят на групата на ПЕС в ЕП Ханес Свобода.

Социалистите смятат, че икономическата и социална ситуация в Гърция е твърде крехка и предложените от Тройката мерки и ултиматумите, които се налагат на страната, само влошават ситуацията.

Предложението на тримата евродепутати се очаква след месец. За разлика от мерките на Тройката, то ще бъде обсъдено от гръцката общественост, и в Европейския парламент.

"Моето убеждение е, че решението на гръцките проблеми не се намира единствено в бюджетните съкращения. Необходими са мерки за преструктуриране на икономиката и широка обществена подкрепа", заяви Ивайло Калфин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нема Бира

    0 0 Отговор
    Много интересно на тези тримата "алтернативни" кой им плаща разходите? Дай им на социалистите само да правят разходи и да си плямпат за икономически растеж. Социалист отворил фабрика до сега, такова "жвотно" нема....
  • 2 тоня

    0 0 Отговор
    Разходите на тия некъдърни европейски социалисти , но не само на тях по принцип на всички тия за гръцките знам ,че заплатата и всички останали разходи на месец идват 18 - 20 хиляди евро на месец не на година на МЕСЕЦ
  • 3 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    КАЛФИН СЛЕПЕЦО КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ ДА СПАСЯВАШ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ КАТО НАШАТА Е ФАЛИРАЛА МНОГО ОТДАВНА ... АКО НЯКОЙ ИМА СПЕШНА НУЖДА ОТ СПАСЯВАНЕ В ЕВРОПА ТОВА Е ЕДИНСТВЕНО И САМО БЪЛГАРИЯ -СТАРОТО ПРОДЪНЕНО КОРИТО ! ХОРАТА СЕ СТОПЯВАТ НАЦИЯТА ИЗЧЕЗВА А НАШИЯ БАРОВЕЦ СЕ ПРАВИ НА СПАСИТЕЛЯ НА ПЛАЖА !
  • 4 МММ

    0 0 Отговор
    Я по добре да ходят и Калфин и Станишко а и целият им отбор да спасяват Гърция, че ако се замислят да спасяват нас положението става зле.
    Поне ще покажат на гръцките си колеги как се прави РМД на АКРОПОЛА.
  • 5 Asen Prodanov, Burgas

    0 0 Отговор
    Калфин е абсолютен смешник. Кой и защо го заблуждава, че е нещо повече от кръгла нула? Пълен въздухар с втълпено му самочувствие без покритие. Позорни бяха напъните му да бъде избран за президент. Хората не гласуват доверие и болните му амбиции се провалиха. А сега се кани да ни компрометира с тъпотиите си пред ЕС. Жалък е Ивайло Калфин, нищо друго.