Last news in Fakti

25 Юни, 2018 20:18 2 734 12

От македонската памет да се изтрият Солун и Кукуш

  • вмро-дпмне-
  • македония-
  • гърция-
  • име-
  • солун

Бурни страсти в Македония

От македонската памет да се изтрият Солун и Кукуш - 1
Снимка: БТА/ AP

ВМРО-ДПМНЕ излезе с поредна остра декларация във връзка с договора за името между Македония и Гърция, подписан край Преспанското езеро на 17 юни, чието съдържане е предадено изцяло без редакторска намеса от македонското електронно издание „A1 On“.

„СДСМ се отказа от собствения си народ. Само за една година правителството на СДСМ (Социалдемократическия съюз на Македония) начело със Зоран Коте Заев почти изтри вековната македонска история, но и застрашава бъдещето на цяла една нация. Със само един подпис правителството на СДСМ се отказа от всичко македонско. Заев се отказа от македонското име, идентичност и език, за които се кълнеше, че ще останат непроменени в своите предци и деца, предаде "Фокус".

Македонската връзка на Заев явно е била от коприна, ако въобще някога е съществувала, защото той подписа досега невиждана капитулация на един народ в световната история. Когато договорът влезе в сила, македонските учебници по история, ако въобще тогава можем да ги наречем така, ще ги пише и рецензира Гърция. Македонците повече няма да учат македонска, а история одобрена от гръцки комисии. Този договор за капитулация под покровителството на Заев и Димитров атакува македонското културно наследство, държавност и суверенитет, представяйки Македония като изцяло ново изкуствено измислено творение. Независимо, че това не беше част от преговорите, сега по волята на Коте Заев, от македонската памет ще трябва да бъдат изтрити Солун, Кукуш и Лерин. Те ще изчезнат от македонските учебници, македонските карти и от всички документи. Македония ще бъде задължена да използва гръцките топоними, които бяха насилствено привнесени в договора. Отказът от географските наименования означава изтриване на част от културата и историята на един народ.

Македония ще бъде единствената страна, която се отказва от своите екзоними. Солун ще остане Солун и за Сърбия, и за България, но македонците ще трябва да му казват Тесалоники. Кукуш, родният град на македонския великан Гоце Делчев, за учениците от Северна Македония ще бъде Килкис. Воден – Едеса. Кутлеш – става Вергина. Костур – Кастория. Сер – Серес! С този договор се върши изтриване на културното наследство на Македония, което е неразделна част от нашата идентичност. Заев отчаяно се опитва да изпълни концесиите във всяка сфера, дори на цената на изтриването на собствения си народ.

Македонските национални и държавни интереси бяха обявени за продажба от Коте Заев. Коте Заев помогна за сбъдването на вековния сън на Гърция, а това е изтриването на македонската нация. Коте Заев се опитва да пречупи македонската непокорност. Много са опитвали, но не са успявали, а няма да успее и Зоран Заев. Народът си иска Македония повече, отколкото потомците на Коте от село Руля могат да си представят. Любовта на народа към Македония ще спре антидържавните политики на Коте Заев“, се казва в съобщението на ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 с гол г з по т те

    20 1 Отговор
    Луно,Луно,земьо македонска!!!

    Коментиран от #12

  • 2 Хахаха

    5 11 Отговор
    Няма съмнение, че македонците са българи !!!!!
    Заев на (скрита) камера си поиска подкуп а си го избраха… .......
    Хахаха

    Коментиран от #5

  • 3 ОМО Илинден -Пирин

    11 2 Отговор
    А от Византийската памет древна ,,Елада"!!!
  • 4 Истина

    30 4 Отговор
    Гоце Делчев е велик и е Българин! Който не знае да чете! А иначе и в библията пише, че всяка истина, рано или късно ще излезе наяве. И тогава горко на потдръжниците на лъжата.

    Коментиран от #9

  • 5 Иванов

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Ей, не всички българи са македонци. Познавам такива, на които ти кюпек не си достоен и обувките им да развържеш!
  • 6 Алекандър Македонски

    4 2 Отговор
    Скопие става -Чаир !!!
  • 7 123456

    27 3 Отговор
    Никой нищо няма да им отнеме от 45 -та насам. Друго "тяхно" няма за вземане или триене. Всяко изкуствено нещо рано или късно се разпада и винаги е тежко. Само са си виновни. Вместо да лъжат и да се чудят какво да измислят и към коя епоха да се закотвят, можеше много просто да кажат истината- ние сме българи, но така се развиха нещата, имаме своя държава, наричаме се еди как си. И нямаше да имат проблеми с никой.
  • 8 Доцента

    31 3 Отговор
    Македония е създадена в канцелариите на Кремъл от бандитската група наречена Коминтерна.Руските зли мозъци измислиха македонска нация за да унижат и разпокъсат родината ни България,защото те винаги са искали нашето унищожение.Срам за всички русофили
  • 9 782

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истина":

    Чул те господ! Много истини трябва да излязат наяве!
  • 10 Пешо

    2 0 Отговор
    Ma много древна история имат 73 някаде !
  • 11 Иван Михайлов

    4 1 Отговор
    ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ е БЪЛГАРИН бе боклуци продажни !!!
  • 12 Краси

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "с гол г з по т те":

    Не е Луна. Казва се Горна Македония! :)
Новини по държави: