29 Юни, 2018 08:40 1 550 0

Франция сне обвиненията срещу руски олигарх

  • сулейман керимов-
  • франция-
  • обвинения-
  • русия-
  • съд-
  • олигарх

Керимов беше задържан в град Ница през ноември миналата година

Франция сне обвиненията срещу руски олигарх - 1
Снимка: Wikipedia

Френски съд сне всички обвинения срещу руския олигарх и депутат в Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Сулейман Керимов, свързани с укриване на данъци, предаде ДПА, като се позова на неговия адвокат.

Керимов беше задържан в град Ница през ноември миналата година по обвинения в пране на пари и укриване на данъци при покупка на имоти. Арестуването му беше остро критикувано от Кремъл.

Милиардерът беше освободен срещу гаранция от 40 милиона евро, но му беше забранено да напуска Франция, докато не приключи следствието, предаде БНР.

Олигархът политик, който е от руската република Дагестан, беше заподозрян, че е придобил за големи суми луксозни имоти в престижен курорт на френската Ривиера. Според съдебните власти сумите са били занижени при декларирането, а имотите са придобити чрез подставено лице.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: