Last news in Fakti

29 Юни, 2018 20:10 2 409 8

ЕС постигна голям напредък

  • ес-
  • имигранти-
  • ангела меркел

Европейските лидери доволни от споразумението за имигрантите

Споразумението за имигрантите е важна крачка в правилната посока. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след срещата на върха в ЕС, съобщи „Politico”.

Меркел подчерта, че постигнатото споразумение е голям напредък. Тя подчерта, че не бива да се допуска повторение на събитията от 2015 г.

„Това определено не е краят на пътя. Германия сключи споразумения с няколко страни – членки на ЕС за по-ефективно връщане на бежанци. В момента вътрешните министри работят по финални споразумения. По-късно ще запозная правителството с постигнатите резултати. Готови сме да изпратим германски полицаи за охрана на външните граници на ЕС. Водим сериозни преговори по темата“, заяви Меркел.

Тя подчерта, че е било обърнато и внимание на всички фази по преговорите за излизането на Великобритания от ЕС. Според нея Испания и Гърция са се съгласили да приемат обратно имигранти.

„Това е най-лесната част от задачата, като тепърва трябва да прилагаме споразумението. Още е рано да говорим за успех“, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск.

Държавите от Вишеградската четворка приветстваха споразумението за имигрантите. Френският президент Еманюел Макрон също обяви позиция в подкрепа на споразумението.

Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че неговата страна е получила 80% от исканото от нея. Италия ще очаква действия по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    15 0 Отговор
    Видяхте ли, че БОКО пак ви излъга?
  • 2 толерантен

    16 1 Отговор
    Ако германците бяха нормални бабишкерът отдавна трябваше да извън политиката, и извън общественото пространство, и изобщо отдавна да сме я забравили. А, не сега да ми "заявява от върха на ЕС", поредните простотии, по темата с "мигрантите".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Луд борсук

    15 1 Отговор
    Щом Испания и Гърция са се съгласили да приемат обратно емигранти ,а наш Бойко твърдо заявява че няма да приема това означава че скоро трябва да очакваме автобуси с африканци и сириици прииждащи от всички страни към нас.
  • 6 гост

    3 3 Отговор
    Да позная ли кой е тоя дето така страстно налита на баба Аги? А? Дядо не е, ама баби пердаши! :)
  • 7 сноу

    3 0 Отговор
    Къде го видя тоя напредък ,ма торба изсулена ...под сетрето ли..Напредък ще видим тогава когато те видим наритана като мръсно псе.Така ги въртоглиш и баламосваш тия германци че свят им се завива.Сутрин плещиш едно ,вечер каканижеш друго ,само и само поне още ден на власт да те оставят
  • 8 838

    6 0 Отговор
    Събраха се, хапнаха, пийнаха, похвалиха се един друг и решиха единодушно, че трябва да се направи нещо. Браво, голям напредък!
Новини по държави: