Last news in Fakti

28 Юни, 2018 13:50 2 595 15

Съдбата на ЕС е заложена на карта

  • германия-
  • ангела меркел-
  • ес

Ангела Меркел иска решение на имигрантския въпрос

Съдбата на ЕС е заложена на карта - 1
Снимка: БТА/АP

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че съдбата на ЕС е заложена на карта, съобщи ДПА.

Меркел говори пред германския парламент преди днешната среща на върха на ЕС.

„Европа е изправена пред много предизвикателства, но това с имигрантския въпрос може да е решаващо за бъдещето на ЕС. Трябва да сме единни. Не бива да се осланяме на действията от отделните страни – членки, защото иначе вече никой няма да вярва в системата от ценности, която ни прави силни“, заяви Меркел.

Тя подчерта, че НАТО има ключова роля в отбраната на Германия. Според нея е нужно да се сключат сделки за прием с бежанци с африканските страни по модела на споразумението с Турция.

Меркел отчете успеха на програмата за Гърция и нуждата от реформи в еврозоната. Канцлерът вече работи по въпроса с Франция. Очаква се единство по зададените теми.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    24 2 Отговор
    Бабуняка забърка кашата!
  • 2 синя трева

    24 5 Отговор
    АЙДЕ РАСТУРЯЙТЕ ТАЗИ КОЧИНА И КОЙ ОТ КЪДЕ Е!
  • 3 9146

    19 2 Отговор
    Значи едни ги трепат и обират, а всички ще плащат за тяхното оцеляване. За това е богат запада!!!
  • 4 georgi

    13 0 Отговор
    Бабата на Германия и ЕС, нанесла ной-много щети на Европа и Света, не е ли време да си ходи.
  • 5 гост

    7 0 Отговор
    Не само на ЕС,а на целия свят!
  • 6 Пешо

    9 0 Отговор
    Тази и Обама сраха на метеното, а сега друг да го рине.
  • 7 касапина

    7 0 Отговор
    Бабата е главния виновник
  • 8 един от всички

    12 0 Отговор
    Хайде стига с тези глупости и евро толерастия.Народът-вашите избиратели решава дали иска мигранти ,не вие политически тикви.Давате паспорти и гражданство на най-големите утрепки и парцалаци брадати.Те влизат и живеят безнаказано в нашите страни,без да спазват закон и ред,потъпквайки нашите традиций,вяра и морал.Вървете м...ата си.
  • 9 крив макарон

    8 0 Отговор
    Като сте слуги на НПОта така ще бъде.Всички знаем кои стоят за тези организации и кой ви дърпа конците.Европа няма нужда от вас продажници.
  • 10 Иванов

    7 0 Отговор
    Тази не се разкайва, за поразиите които направи, а реве, че другите държави не и пристанаха на акъла да приемат тези мигранти, които не вършат работа на Германия.
  • 11 CL500

    7 1 Отговор
    Що не вземат да мислят как да се спре войната в Сирия и да върнат бежанците по местата, откъдето са дошли. Те няма да имат напротив, дори веднага ще тръгнат. Що не подкрепят Асад и да се приключва и всичките тези милиарди дето дават я на Турция, а за лагерите да ги дадат за възстановяване на Сирия и домове на хората. Дори могат да сключат сделки със строителни фирми от Европа да отидат там да строят наново...
    Ама нали ние в Европата сме почти на подчинение чрез НАТО на САЩ и трябва да следваме техния интерес, който си е чисто икономически и убиха милиони сирийци заради олиото и газта в региона ... Ония отвъд голямата вода, що да не си щракат с пръсти и действат по икономическите стратегии без да си цапат ръцете с чорлави сирийци...
  • 12 бай ИВАН

    2 0 Отговор
    "Съдбата на ЕС е заложена на карта" ????? СТИГА ГЛУПОСТИ !!!! Това не може да бъде никакво заглавие !!!!! Шегичка,шегичка.Добро си е заглавието,но просто би могло да бъде маааалко по-цветничко с елемент на,как да го кажа, /усуча,извъртя/ някаква неподправена реалност....Абе дето се вика - "да звучи в ЕФИР" !! А !
    Ето го и него-правилното заглавие !!!!: "ЗАДНИКЪТ НА МЕРКЕЛ Е ЗАЛОЖЕН НА КАРТА" Някак си просташко звучи,но на място и отдавна е време някои неща да се прозрат.Най малко.Като например - ''дреме и на Меркел за Европа'' и т.н. Ако някой може да хване логиката с тези ''ДОМЪКНАТИ БЕЖАНЦИ",логиката с това ''BITTE SCHON-MITTE SCHON'' .....да подскаже. Е,разбира се изключваме момента с разните му там,както подучувам,парични потоци,ТЕЧАЩИ насам- натам- това е абсолютно неприемливо и неверно, европейски ценности изповядваме все пак я!!!!!!!!!!!!!!! Та няма да си затрием Европата за някакви пари??!!!!!!!! Нали така !!!!
  • 13 БЪРДАКА ЗА КОЙТО МЕЧТАЕХМЕ

    3 0 Отговор
    Да пътуваме / макар че все още има за нас Шенген но за имигрантите е свободно/ и Да ядем БАНАНИ. ЗА това мечтаем а колко загубихме ! УМНО село . През куп - за ГРОШ ! ОВЧА МАСА - хак ни е МИЗЕРИЯТА и циганията.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: