Last news in Fakti

30 Юни, 2018 20:45 1 444 10

US посланик напуска поста заради Тръмп

  • джеймс мелвил-
  • доналд тръмп-
  • естония-
  • посланик

Пратеникът на Вашингтон в Естония Джеймс Мелвил се пенсионира преждевременно

US посланик напуска поста заради Тръмп - 1

Американският посланик в Естония Джеймс Мелвил е решил да се пенсионира преждевременно, разочарован от нападките на Доналд Тръмп срещу историческите европейски съюзници на САЩ, пише сп. Foreign Policy.

Посолството в Талин каза, че дипломатът ще се оттегли, след като свърши мандатът му в края на юли.
Но в лично съобщение, изпратено по Facebook до негови приятели, Мелвил - който има 33 години стаж в американската дипломация - е изразил разочарование от политиката на правителството на Тръмп.

"Когато президентът казва, че "ЕС е създаден да се възползва от САЩ, да посегне на нашите финанси" или че "НАТО е също толкова лоша (организация) като НАФТА (Северноамериканското споразумение за свободна търговия)", това е не само фактологически невярно, а означава и че за мен е време да си вървя", пише в съобщението.

US посланик напуска поста заради Тръмп

"Служил съм при шестима президенти и 11 държавни секретари, но никога не съм вярвал, че ще стигнем дотук", е казал още Мелвил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 854

    1 1 Отговор
    Бойко>Тръмп
  • 2 среднощен

    8 1 Отговор
    Всичко в "международната политиката" се "върти" около националните икономически интереси! Единственият "инструмент" да се реализират тези интереси по "мирен път" е "дипломацията"! Когато "дипломатите" "роптаят", най-меко казано, има "проблем" !
  • 3 Дони Дони

    4 4 Отговор
    Давай Дони,разкажи им играта на макейновците!

    Коментиран от #4

  • 4 Грантаджийче

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дони Дони":

    Тръмп е Чифут Бе глаМар манГалски

    Коментиран от #5

  • 5 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Грантаджийче":

    тръмп е християнин протестант презвитарянец.обикновенно членовете на тази църква са силно религиозни и антисемитски настроени,демек не харесват евреите.

    Коментиран от #6

  • 6 среднощен

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Тук е и "вътрешният конфликт"! "Протестантите" може и да не харесват евреите, ама как харесват парите им...!

    Коментиран от #10

  • 7 Шак

    4 0 Отговор
    Да "не харесва Евреите" и си мести посолството в Ерусалим и им одобрява всички действия в окупираните територий в Израел. АМА ХИЧ НЕ ГИ ХАРЕСВА.

    Коментиран от #8

  • 8 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шак":

    Нали...! Даже "изтегли" представителите на САЩ от "комисията по правата на човека" към ООН!? Но от тези действия пак не си проличава, какво "харесва" повече!? В повечето случаи САЩ постъпва, като "заложник" на Израел! Което няма как да е възможно, освен чрез "парите им"!? Не е "лесна работа" да бъдеш президент "заложник" на най-великата държава в света!
  • 9 НАТО ВЕЦ

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Американският посланик в Естония Джеймс Мелвил е решил да се пенсионира преждевременно, разочарован от нападките на Доналд Тръмп срещу историческите европейски съюзници на САЩ, пише сп. Foreign Policy". И Тръмп ще си скъса ризата от мъка.
  • 10 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    кви пари да им харесват?протестантите си имат бизнес в сащ и са наи-богатите хора там.по-богати са от американските евреи и ги смятат за конкуренти.едни от наи-богатите протестанти са рокфелер,бъфет,форд,геитс...