Last news in Fakti

5 Юли, 2018 15:09 3 107 14

Македония отново прие договора за името

  • македония-
  • договор-
  • гърция

Решението беше взето от парламента

Македонският парламент прие повторно договора за смяната на името на страна, съобщи „Максфакс“.

Договорът е в подкрепа на споразумението, което Македония успя да постигне с Гърция. Според него страната трябва да промени името си на Северна Македония.

Президентът Георге Иванов вече веднъж отказа да подпише споразумението.

По време на гласуването депутатите от опозиционната ВМРО – ДПМНЕ излязоха от залата.

В същото време македонският външен министър Никола Димитров заяви, че президентът Иванов не може да защитава конституцията, като я нарушава. Той отбеляза, че договорът не застрашава идентичността на македонската нация.

Споразумението отваря пътя на Македония за членство в НАТО и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОП

    4 2 Отговор
    Омръзна ми да чета за древните макаронци всеки ден. Всеки път като чуя за македония ми звучи като повтаряне на една лъжа отново и отново и като на сън ми изплуват небивалите им твърдения от сорта на: " ние сме директните наследници на ал. Македон" древните македонци говорили на древногречки ама понекое време разбираш ли са изкопирали езика си от славяните и са решили че това е техния език. Айде стига моля!!! Осъзнайте се макаронци! срам ме е от вас, наречете се както искате, но моля никога не казвайте че сте българи.

    Коментиран от #6

  • 2 Непознат

    4 3 Отговор
    Шоп оди се скрий,а ти защо мразиш македонците.Да не би да са ти седнали на масата,както си искат така да се казват.Много мразите тия македонци бе,какво са ви направили,ама така е де българската злоба е най-силната в света.
  • 3 Българин

    3 1 Отговор
    Какви македонци сънувате? Това са българи !
    България под натиск отделя земи от територията си заселени с българи. Измислят име, език и писменост.
  • 4 ШОП

    1 2 Отговор
    Никой който не иска да се нарече Българин неможе да е Българин!! Тези макаронци да си ги прибират сърбите или да си измислат изцяло ново име в което няма македония и да си променат конституцята и учебниците в които да се споменат истините ясни на целият свят, а те са: 1 македония е била древногръцка държава в която се е говорило и писало на гръцки не на славянски. 2 Охрид е стара Българска столица и цар самуил е бил цар на Българите. Диагнозата шизофрения може да се постави на всеки един който отрича тези факти. Толкова!!
  • 5 Мария

    0 2 Отговор
    Македония е област,не държава,но принадлежи на три държави и е с център Слонска Македония,тракийска Македония и охридска Македония....така е правилно!

    Коментиран от #7

  • 6 (๑°⌓°๑)

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ШОП":

    Защо ги наричаш "Макаронци"!?!!!! Това е глупаво! Те са МАКЕДОНЦИ, не са нито Макаронци, нито Гърци! Щом има държава Македония има и нация Македония! И Александър Македонски също е от Македония! Родния му град е в Македония!
    Македонците не говорят на гръцки, те имат език сходен на Българския! Те са наш "братски народ", недей да говориш лошо за тях! Какво са ти направили?
  • 7 (๑°⌓°๑)

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мария":

    Извинявай Мария, но аз не съм съгласна с това. Държавата Македония си има власти, граници, парламент, език, знаме, герб и какво ли още не! Тя не принадлежи на другите държави, тя е самостоятелна (нищо, че Русия и Китай не са я приели за такава)! НО ФАКТЪТ Е ФАКТ, МАКЕДОНИЯ Е МАКЕДОНИЯ!!!!!
  • 8 Георги

    1 2 Отговор
    Защо всички герои на Македония имат имена завършващи на ов и ев а не на оки като сегашни те? РОДООТСЪПНИЦИ.
  • 9 Георги

    1 1 Отговор
    Статистика уйкпедия на македонски биография на Д. Груев съратници 82 родени в Македония 76 починали в Македония 4 загинали в Македония 18 останалите починали в България. С Г. Делчев е още по ясно. Какви са те? БУ ГАРИ! !!!
  • 10 Istanbul

    0 0 Отговор
    Уважавайте ценностите на другите народи! Уважайте, за да има вероятност да ви уважават! Но тази вероятност вие сами я унищожавате със собственото си неуважение, а след това се учудвате на последствията! Ама вие си знаете.. За мен, като човек отстрани вие сте нещо като братовчеди, само че не мога да проумея защо се карате.. Все едно аз да тръгна да втълпявам на азербайджанец или туркмен, че той е турчин, а не е такъв, какъвто е или обратното! Що за идиотщина!?!.. Аз им се радвам и ценя приликите и разликите в културите, езиците, бита, радвам се заедно с тях на успехите им, споделям болките им.. и те отговарят със същото!.. А на вас какво ви пречи, не мога да разбера.. по-точно КОЙ ви пречи, мога да си представя, но те в нашият случай не успяват, не им позволявайте да продължат да успяват във вашия случай.. Не знам дали можах да направя така, че помислите от малко по-различен ракурс.. Хайде със здраве!..
  • 11 чичо

    0 1 Отговор
    Хора,преди да напишете първата глупост която ви хрумне прочетете малко история иначе излиза,че за другите съдите по себеси,а така се превръщате в достойни макарони.
  • 12 Андроид на богиня Кибела:КАЗАХ

    0 1 Отговор
    А как ви звучи името Кутмичевица и що е тази глупост маке:) !!!!!
  • 13 ШОП

    0 0 Отговор
    Македония е древногръцка държава в която не е имало славяни и се е говорело на гръцки!!!! ДНЕШНИТЕ МАКАРОНЦИ НЯМА КАК ДА СТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ТАЗИ НАЦИЯ - НЕ ГОВОРИТЕ ГРЪЦКИ И СТЕ СЛАВЯНИ!!!! Няма как да ги наричам македонци като не са такива. Това че ал. Македон. е роден в пределите на днешната ви държавица не означава нищо... все едно да твърдиш че херодот тъй като е роден в пределите на днешна турция е турчин. Какво са ми направили ли? Ами те мразят всичко Българско от дъното на душичката си. Вече заобикалям тази територия защото писледният път когато бях там сметката ми за телефон беше 400 лв без да съм ползвал и тернет услуги. Отношението от сорта на "ейй българче" от властите е унизителен и непрофесионален. Бегайте си при сърбите и да ви нема на хоризонта. Всички Българи трябва да се обединиме и да протестираме срещу договора за добросъседство и да изискаме конституционни промени в ФИРОМ.
  • 14 Андроид на богиня Кибела:КАЗАХ

    0 1 Отговор
    Няма шанс по тези земи преди 4000 хиляди години например да е имало смръдливи северно-африкански уж наследници на елини...никакъв шанс..Казах...Тези земи са били населени с хора от Бялата раса
Новини по държави: