Last news in Fakti

7 Юли, 2018 20:03 2 860 7

Премиер заплаши да изгони първия си дипломат

  • тереза мей-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес

Тереза Мей намекна, че може да освободи Борис Джонсън от поста министър на външните работи на Великобритания

Премиер заплаши да изгони първия си дипломат - 1
Снимки: БТА/АР

Премиерът на на Обединеното кралство Тереза Мей заплаши да освободи Борис Джонсън от поста министър на външните работи, пише The Times.

Мей твърди, че е успяла да убеди членовете на кабинета си да подкрепят "по-мек“ Брекзит, който ще запази Великобритания в единния европейски пазар.

Британският премиер е призовала партията си да се обедини и да подкрепи постигането на съответната сделка с Брюксел.

Премиер заплаши да изгони първия си дипломат

По данни на изданието Мей е била безкомпромисна пред министрите и дори е заплашила да уволни Джонсън, ако предприеме действия за подкопаване на сделката с Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 соросоидни кърлежи

    19 3 Отговор
    паника ли ? новичок ли закусихте ? няма лошо..
  • 2 ЕХА

    19 3 Отговор
    клоуни...
  • 3 onq s konq

    6 5 Отговор
    На Т.Мей май тр да се обясни че както няма "малко бременна",така няма и "мек брекзит".Естествено че на Англия могат да се направят всякакъв вид отстъпки ,НО ВСЯКО НЕЩО СИ ИМА ЦЕНА!А че ЕС "скърби" доста сериозно за 14-те МИЛИАРДА ЕВРО ГОД .ВНОСКА/втората по големина след тая на Германия/ които Англия внасяше и чиято липса ще се отрази най-вече на Източния блок спор няма,но ...всичко е въпрос на Пазарлък.

    Коментиран от #4

  • 4 за щастие

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    англия се разкара от ес и не виждам логиката да се правят някакви отстъпки за да могат те само да използват общият паза без да поемат някакви ангажименти. освен това тези кито скърбят за загубените вноски на англия са страните от изтока и тези от юга но силните икономики това не ги интересува защото те така или иначе са нетни кредитори ...просто боко и компания ще имат по-малко за крадене.а гермния едва ли ще остави англия да спечели от излизането си просто защото ще е лош пример
  • 5 Реалист1

    9 0 Отговор
    И защо трябва да им се правят отстъпки. Направиха се на голяма работа, подлъгаха повечето хора, да си сърбат попарата.
  • 6 Мейчок

    11 0 Отговор
    Шут в г@за за "велико"британия ! Като не искат в ЕС да си носят всички последствия, а да не ни се държат като колонисти, задължения НЕ, права ДА !
  • 7 Морук

    13 0 Отговор
    Тъз луда крава,няма ли кой да я тунинговани малко барабар със меркел
Новини по държави: