10 Юли, 2018 16:03 2 213 0

Египет строи уникален музей (СНИМКИ)

  • музей-
  • египет-
  • уникален-
  • снимки-
  • гиза-
  • експонати

Сградата ще бъде дом на най-ценните експонати в страната

Египет строи уникален музей (СНИМКИ) - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Недалеч от пирамидите в Гиза се строи най-големият музей в света, посветен на наследството на една цивилизация. Сградата ще бъде дом на най-ценните експонати в страната. Посетителите ще могат да видят повече от 100 000 артефакта.

Постройката ще се нарича “The Grand Egyptian Museum” (GEM). Разходите за изграждането й ще надхвърлят 1 милиард долара. GEM е част от по-голям комплекс, който ще включва изложбено пространство, кино и други образователни, културни и развлекателни съоръжения, които са насочени към туристи от всички възрасти.

Такек Тавик, генералният директор на “The Grand Egyptian Museum”, казва, че функцията на музея няма да бъде само привличането на екскурзианти, а и обучение на млади египтяни за културните им корени и историческо наследство, предаде Нова телевизия.

Тавик вярва, че стратегическото местоположение на музея ще подпомогне развитието на туризма. "Всички потенциални възможности за стимулиране на отрасъла са осигурени", добави той, пояснявайки, че ново летище за чартърни полети ще бъде отворено близо до музея.

Очаква се той да отвори врати в началото на 2019 г. и да посреща до 10 000 посетители на ден. През последните няколко години туризмът в Египет драстично спада заради политически сътресения и военни атаки.

Египет строи уникален музей (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ XINHUA

Египет строи уникален музей (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ XINHUA

Египет строи уникален музей (СНИМКИ)
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА