Last news in Fakti

21 Юли, 2018 11:06 2 576 6

Мексико: Убиха трима държавни служители

  • мексико-
  • убийства-
  • служители-
  • наркокартели
Мексико: Убиха трима държавни служители - 1
Снимка: Shutterstock

Само за едно денонощие в Мексико бяха убити трима държавни служители, от които единият е новоизбрания кмет на град Буенависта, щата Мачоакан. Алесио Делгадо е разстрелян от непознати на входа на кметството. Загиналият е станал кмет, след като е издигнат за поста от коалицията „Заедно направихме историята”.

Делгадо е третият чиновник, убит в рамките на последните 24 часа в Мексико. В петък бяха разстреляни градски съветник от партията „Морена” в град Тлакепаке (щата Халиско) и комисар по обществените въпроси на селото Сан Мигел Чималапас (щата Оахака).

През последните години Мексико е залята от вълна на насилие, предизвикана от войната между наркокартелите за транзит на дрога през САЩ. Само по време на предизборната кампания в Мексико бяха убити над 520 политици и държавни служители. Победителят в наскоро провелите се президентски Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че възнамерява да промени „вектора” на борбата с престъпността от силова към социална, опитвайки се да разреши проблема, който предизвиква насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пУзитивен

    23 0 Отговор
    Тука мафията е на власт и не й се налагт убийства на политици и държавни служители.
  • 2 плевен

    16 0 Отговор
    Хайде сега да обсъдим оградата на Тръмп, а след това "лудия" Дуарте.

    Коментиран от #3

  • 3 коментатор

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "плевен":

    Публикувано във факти.бг: Предишният президент на Мексико беше казал: "Проклятието да си съсед на САЩ е проклятие от дявола.."

    Коментиран от #4

  • 4 плевен

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "коментатор":

    Прав си.Почти половината от Мексико вече е част от САЩ.Забавното е, че и другата половина се стреми към аншлус със американците, ама те се дърпат.Май им дойде много от толкова латино.
  • 5 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Все някой от някъде трябва да започне.......
  • 6 Тъп

    2 0 Отговор
    Задният двор на краваристан.И ние сме тръгнали на там.
Новини по държави: