15 Септември, 2018 14:00 2 486 9

Арестуваха българка, била италиански старци

  • пенсионери-
  • италия-
  • арест-
  • българка-
  • побой-
  • псувни-
  • обиди-
  • лили стоева

Лили Стоева измъчвала пенсионери

Арестуваха българка, била италиански старци - 1
Снимка: Shutterstock

Италианските власти арестуваха 65-годишната българска гражданка Лили Стоева, която работела като гледачка в дом за възрастни хора в град Равена, област Емилия-Романя. Според медиите обвиненията към нея са за малтретиране, побой, обиди и непрекъснати заплахи към възрастните хора, живеещи във фамилна къща в историческия център на Равена.

Разследването срещу българката започнало през лятото, след като в сигнал до кмета на града било подробно описано жестокото отношение на българката към обитателите на дома, в което имало от бой и вербално насилие до обиди и заплахи. Всичко това било чувано и от съседите в сградата. След получения сигнал общинската полиция започнала да следи българката от края на юни. Поставила и подслушвателни устройства в дома за възрастни.

"Господи, остави ме да умра. Уморена съм да страдам. Искам да си отида в къщи да страдам", плачела възрастна италианка в банята на дома след поредния бой на българката. Най-много страдала 94-годишна италианка, безпомощна пред обидите и жестокото отношение на гледачката.

"Събуди се, ей, идиотко, събуди се!", крещяла българката рано сутринта, след като влезела в стаята на 94-годишната италианка. На нейните стонове българката отговаряла с други обиди. "Не си нищо, освен идиотка. Всеки ден като крава. Вониш като коза. По-добре да умре тази идиотка", били думите на българката, записани от карабинерите. След тези обиди се чували плесници и бой, както и плач от страна на възрастната жена.

Според "Кориере Романя" българката разбрала от разговор с друга гледачка в дома, че 94-годишната жена имала намерение да се оплаче на семейството си. Българката обаче не показала особено безпокойство от този факт, защото знаела от лекар, че от лекарството, вземано от италианката, можели да се получат спукани капиляри по подобие на тези, които имала заради боя и отоците.

В крайна сметка изложеното в сигнала до кмета било потвърдено с много елементи и свидетелства от очевидци. Малко преди арестуването й обаче българката била преместена от собствениците на дома в друга структура в Пунта Марина, тяхна собственост. Тези дни Прокуратурата на Равена издаде заповед за задържането на българката, която сега се намира в затвора на Форли. Властите разследват и евентуално покриване на българката от страна на управителите на дома за възрастни, съобщи „24 часа“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петър

    7 19 Отговор
    Голема работа, защо тия възрастни хора не са си ги гледали децата или внуците им?
  • 3 Киро

    24 4 Отговор
    Там ще я осъдят на над 20 години затвор, ама в България ако италианец пребие пенсионери ще го осъдят да плати 300 лева глоба на държавата.А хора както винаги ще са на заден план за нашите демократи от герб.

    Коментиран от #8

  • 4 stupid dog

    8 11 Отговор
    Тези старци си заслужават боя,каза ми го първоизточник!!Техните деца търсят крайно нуждаещи ,да им гледат родителите почти без пари!Навсякъде само ,,хитрите,, жени са облагодетелствани,което не става за всички!!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Чичо Сашо

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "stupid dog":

    Аха, като са крайно нуждаещи се - това им дава право да се гаврят с възрастни хора?! В пандиза да я вкарат, гадната мизерничка и да исхвърлят ключа от килията! Гнусната слугиня си избива комплексите на беззащитни хора! Познавам този тип хора, които са адски сервилни към по-богатите и по-силните от тях, но гледат да мачкат по-слабите! Заради такива нещастници нас, българите, не ни обичат по света!
  • 6 Анонимен

    2 5 Отговор
    Западна сга**н.

    Коментиран от #7

  • 7 Джентълменът русофил

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Че какво общо има Италия със Запада? Испанците, гърците, португалците и италианците по манталитет са много по-близо до турците и азиатците отколкото до запада. Виждал съм много италианци в Англия. Живеят там, защото казват, че стандарта е несравнимо по-висок, сами си правете сметка.
  • 8 плевен

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Говорим за гавра с безпомощни хора.Говорим за изрод с който ни асоциират всички нас. А ти бързаш да си кажеш репликата за герб?Тази сутрин един старец ми разказа как домашна помощничка, пратена от социалните,насилвала парализираната му жена да яде и пие, за да си тръгнела навреме. А нещасницата можела само да скимти и върти глава. Такива изроди нямат право на свобода.
  • 9 гост

    0 0 Отговор
    Като си гледач на стари хора ще се държиш като такъв и ще си наясно, че те реват, мрънкат и се жалват. Същото е като това да биеш бебе понеже реве, понеже си бавачка на детето и не са ти издържали нервите. Като не ти издържат и проявяваш насилие подаваш си молбата за напускане и отиваш да береш маслини. Щом в пълно съзнание си насилник, не трябва да има прошка.
Новини по държави: