Last news in Fakti

3 Март, 2012 21:53 3 567 4

Смъртта на Кадафи при неизяснени обстоятелства

  • кадафи-
  • смърт-
  • либия

Либийският лидер Муамар Кадафи е починал при неизяснени обстоятелства, съобщи Международната разследваща комисия, създадена за да проучва нарушенията на човешките права по време на военните действия в Либия.

"Комисията не можа да потвърди, че смъртта на Муамар Кадафи е незаконно убийство и смята, че е необходимо допълнително разследване", се посочва в доклада, цитиран от агенция "Франс прес".

Според Комисията Кадафи и неговият син Мутасим са починали при неизяснени обстоятелства, тъй като след като вече са били ранени, има многобройни доказателства, които сочат, че и след това продължават да са живи. Голямата въпросителна е какво се е случило с тях, след като попадат в арестите на Преходният национален съвет, изтъкват от международната комисия.

Оттам твърдят, че либийските сили са им отказали и достъп до официалният доклад от аутопсията на мъртвия бивш либийски лидер. "Либийските сили отказаха на комисията да предоставят доклада от аутопсията на Кадафи, въпреки многобройните ни искания", заявяват членове на групата за разследване.

По отношение на Мутасим, комисията не може да получи каквато и да е информация на обстоятелствата около смъртта му, защото наличните видеозаписи го показват, докато е жив.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Либийският народ в джамахирията е толкова ТЪП в момента,колкото
    комунистите са били велики при взимането на власта на 09.09.1944г.
    и българите са викали УРАААА..............Има нещо по дълбоко,което
    под формата на демократи,комунисти ,фашисти или либерали прави
    така,че да има бедни и богати!!!.........каквото ще да става,революции,бунтове,гражданско неподчинение............то си е
    стекирано..................никой не може да избяга от СЪДБАТА СИ!
  • 2 соти

    0 0 Отговор
    Много си прав ама много.Само трябваше да споменеш че в момента в Либия АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ СА НЕД ВСИЧКО.
  • 3 hammet

    0 0 Отговор
    ИРАКЛИ три пъти чета коментара ти и не мога да го разбера.
  • 4 777

    0 1 Отговор
    ОЛЕ ,ОЛЕ АМИ АКО Е ЖИВ ,КО ША ПРАЙМ ТОГАВА?