Last news in Fakti

22 Септември, 2018 16:43 6 353 17

Тежки преговори между Лукашенко и Путин

  • русия-
  • беларус-
  • путин-
  • лукашенко-
  • разговори-
  • газ-
  • петрол
Тежки преговори между Лукашенко и Путин - 1
Снимки: АР/БТА

„Тежки, но резултатни”. Така накратко президентът на Бералус Александър Лукашенко окачестви водените днес в Сочи разговори с руския си колега Владимир Путин. „Основната част от разговорите се проведоха на четири очи. Те продължиха над шест часа. И ако трябва да съм откровен това бяха не сложи, а по-скоро тежки преговори. Но резултатни”, каза Лукашенко.

Президентът на Беларус е свикал членовете на правителството, за да „обсъдят преговорите с Русия и как постигнатите договорености ще бъдат реализирани”. Става дума преди всичко за доставките от Русия на Беларус на петролни продукти, природен газ и начина на плащането им към руснаците.

Преди разговора Путин заяви, че една от целите му, е двете държави „да си сверят часовниците” относно теми като селското стопанство и енергетиката, като се отчете промяната в беларуското правителството.

Тежки преговори между Лукашенко и Путин

Обсъден е бил и въпросът за преминаването на беларуско-руската граница на лица от трети държави. „Трябва да работим в тази област. Това е в интерес както на Русия, така и на Беларус”, каза Лукашенко. Към момента чуждестранни граждани, които имат руска виза, както и преди, са задължени да влизат в Руската федерация през международните контролно пропускателни пунктове. В Минск разчитат, че въпросът с безпрепятственото транзитно преминаване на чужденци с руска виза през Беларус, ще бъде урегулиран в споразумение, в което двете държави взаимно да признават визите. То трябва да е готово до края на текущата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    9 40 Отговор
    Ясно е че преговорите са били ТЕЖКИ-това е по ПРЕЗУМПЦИЯ.ЗАЩО обаче след като са водени "на 4 очи" се характеризират като "РЕЗУЛТАТНИ" А "РЕЗУЛТАТНИ ЗА КОГО?А ако бяха наистина "РЕЗУЛТАТНИ" ЗАЩО НЕ БЯХА ОТКРИТИ ЗА ОБЩЕСТВЕНОСТТА?А НЕ Е ЛИ РЕДНО ТОЧНО ВЪПРОСНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ НА ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ ДА СИ ПРЕЦЕНИ КОЛКО СА РЕЗУЛТАТНИ ПРЕГОВОРИТЕ,А РЕЗУЛТАТНОСТТА ТРЯБВА ДА ИМ СЕ НАТРАПИ?!А ЖЕСТОКАТА ИСТИНА е,че това е ОТЧАЯНА СРЕЩА НА ДВАМА БЕЗСКРУПОЛНИ ДИКТАТОРИ,СЕРИОЗНО ОБЕЗПОКОЕНИ ЗА ТРОНОВЕТЕ СИ ОТ ВСЕОБХВАТНИЯ ГЛАД В ДЪРЖАВИТЕ ИМ И ДЪРПАЩИ УПОРИТО ПРОСКУБАНОТО ЧЕРЖЕ ВСЕКИ КЪМ СЕБЕСИ.

    Коментиран от #3, #7, #13, #17

  • 2 Жосев

    18 1 Отговор
    Батька и той лавира като нашия и тук и там иска да сяда на два стола, но може и от два стола та на земята.Така му казват на Лукашенко-Батька а защо така не зная то и ние казваме за Боки или Баце или батко, та те така !
  • 3 КОНЯ ДЕТ ЕБА ОНЯ

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Сдухан иди си пий хапчетата че си забравил тази сутрин.

    Коментиран от #5

  • 4 Гого

    9 1 Отговор
    "" Бацька"" означава БАЩА( татко) , на Беларуски език!!!
  • 5 onq s konq

    1 17 Отговор

    До коментар #3 от "КОНЯ ДЕТ ЕБА ОНЯ":

    Понеже съм БЕДНО СИРАЧЕ и нямам пари за хапчета,без проблем мога да публикувам банкова сметка,по която АКО СИ ДОБРОНАМЕРЕН ...и ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН,ДА ПРЕВЕДЕШ "ОПРЕДЕЛЕНА СУМА".О.К.?

    Коментиран от #6, #8, #10

  • 6 КОНЯ ДЕТ ЕБА ОНЯ

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Абе нещо не ти се получава хумора, СДУХАН.
  • 7 Трол

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Кобилкин, не се напъвай да се правиш на анаЛлизатор! Я разкажи за онази случка, когато сте вървяли в една градинка и сте видяли други двама джендъра! Много ме накефи!
  • 8 добра идея

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Имам по-добра идея как да ти помогнем, кажи адрес на който си получаваш пощата и направо ще ти изпратим хапчетата на него.
  • 9 НАТО МИРО ТВОРЕЦ

    5 15 Отговор
    Беларус и Кьонигсберг ще са част от ЕС, НАТО. Независимо от наглото въртигъзо уродливо гномче в Кремъл. Всички съседи на наглата, миризлива Кочина ще се отърват от противното ѝ присъствие.

    Коментиран от #16

  • 10 ААА

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Сигурно ти трябват парици , да купиш земя. Беше споменал , че много "сакаш" да купуваш . Можем да направим заменка в стил "тройна коалиция" . Давам ти един декар земя на морето , срещу 150 декара в Добруджата . Помисли , еврофондовете скоро ще каталясат , и парЕ нЕма , нЕма.
  • 11 Българофил

    2 14 Отговор
    И на Лукашенко му писна от Путлер.
  • 12 слави

    5 1 Отговор
    нА български се пише Белорусия а пък Белорус са марка трактори
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ААА

    7 0 Отговор
    Колкото Северните Потоци касаят бъдещето на Полша , Украйна , и др. , то двойно повече касаят Беларус- макар и за това да не се шуми. Беларус освен ,че получава евтина руска газ(все още) , сериозен транзитьор ,както е и страна с енергоемки производства.Тези два заобикалящи ги Северни Потока , биха могли да да оставят Беларус без аргументи, в едни бъдещи преговори. Нормално е и Лукашенко да е "нервен" , и да иска да "си върже гащите" . Приятелството си е приятелство , но сиренето е с пари.
  • 15 СУПЕРЛИБЕРАЛ

    1 0 Отговор
    Искам да осъдя БСП че се казва СОЦИАЛИСТИЧЕСКА, и съдът да им забрани да се казват така, защото са десни, крайно десни. Искам да осъдя десните партии, и съдът да им забрани да са в управлението на държавата, защото са против държавата и обществото. Дясното е фарисейският квас, и пътят на БЛУДНИЯТ СИН. Лявото е самарянството. Искам съдът да разреши и работниците и всички да са с гражданство в офшорни зони, и да не плащат ДДС, и всякакви данъци, ако е разрешено за фирмите и бизнесмените.
  • 16 СимоСч

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "НАТО МИРО ТВОРЕЦ":

    Блажени са вярващите и тяхно е царството небесно.9
  • 17 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Ти къде видя в Белорусия или Русия общественост и називисими медии?
    Айде Путин малко прави очи, но на Лукашенко даже и не му се налага...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания