Last news in Fakti

24 Септември, 2018 16:47 1 184 6

България е добър и искрен партньори на ОЛАФ

  • олаф-
  • агенция-
  • пари-
  • цветанов-
  • итала

Сега, когато е налице нова европейска прокуратура, е моментът ОЛАФ (Европейската служба за борба с измамите) да бъде оптимизирана, а именно да бъдат разширени правомощията й като й се разреши достъп до информация за банкови сметки, физически достъп за претърсване на „горещи точки”, до ДДС отчетност, както и всичко разкрито от Агенцията да може да служи като доказателство в националните съдилища на държавите членки на Европейския Съюз. Това мнение изрази генералният директор на ОЛАФ Виле Итала, който днес се срещна в Брюксел с председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

От началото на членството на България в ОЛАФ доверието между двете търпи непрекъснат процес на надграждане. В момента България се разглежда като един от добрите и искрени партньори на ОЛАФ активното си участие в проверки и разследвания.

България подкрепя разширяването на функциите на Агенцията. Цветанов припомни, че страната ни предоставя на практика някои от изброените инструменти и даде пример с изменението на Данъчно осигурителния процесуален кодекс от 2017 г., което позволява административни разследвания. В резултата от това изменение са постъпили 9 искания, по които са били разследвани 35 човека. "Подобни правомощия са важни, за да може ОЛАФ да идентифицира случаи на злоупотреби с европейски средства от европейски граждани, извършени с държава членка, различна от тяхната националност", каза Цветанов. Той е в Брюксел, за да участва в заседание на Съвместната група за парламентарен контрол върху работата на Европол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    17 1 Отговор
    Цвъко ЦВЪКОООО ПАК СЕ ИЗЦВЪКА !!!!!!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 безкрайни далавери

    7 1 Отговор
    Искрен? Точно човекът на снимката прикрива част от далаверите с Европейски пари. Щом обвинят някой кмет от ГЕРБ, той излиза напето на телевизора и заявява, че Партията застава зад кмета.
  • 4 Белене

    6 0 Отговор
    Че има ли по-голяма крадлива мутра в политиката от "гуменетката" ?! Всички далавери в държавата минават през това човекоподобно! Специално за тоя убавец трябва да отворят Белене и той да е първият в раирани дрешки, а по него и останалите гербери, а Вожда да ги предвожда! 😁 Само тогава България ще тръгне напред!
  • 5 Олаф-Ошаф

    3 1 Отговор
    или тия са праят на утрепани,та не видят бизнес партньорите на този лъчезарен наш държавник как лапкат еуропарици,или ги боли много оная работа за всички данъкоплатци у ЕС-а!Нали прибират едни тлъсти хонорари за изнурителния труд,който полагат.Пък при пенсиониране им отпускат едни сладки пенсии/не като нашите мършави/,та работата става:ей сега пей сърце!
  • 6 Ryty

    6 0 Отговор
    На топа сте всочки цоре, борсуф, дончев, московски, добрев, ангелкова, павлова, за площата и публична екзекуция, иначе олаф не са шматки като Българския народ да си оставят магарето в калта. Цеце не стсва
    Само с тупане по рамото
Новини по държави: