Last news in Fakti

28 Септември, 2018 13:08 3 976 2

Арестуваха опасен мафиот чрез любовницата му

  • мафиот-
  • любовница-
  • сърбия-
  • турция-
  • вукотич-
  • полиция-
  • арест

Той е обвинен в убийства и разпространение на наркотици

Арестуваха опасен мафиот чрез любовницата му - 1
Снимка: Shutterstock

Босът на един от най-опасните мафиотски кланове в Черна гора Йован Йовица Вукотич бил заловен в Турция по-рано този месец, след като полицията проследила руската му любовница, съобщиха турски медии.

Според "Хабертюрк“ Вукотич, шеф на "Шкаларската банда“ в община Котор, бил депортиран в Сърбия, чийто гражданин е. 38-годишният мафиот бил заловен от полицията, когато излизал от голям търговски комплекс и се качил в луксозната си кола в Анталия на 8 септември. Сръбските власти били подали тайна информация на турските си колеги.

Турски официални лица разбраха, че мъжът е влязъл в Турция с фалшив паспорт под името Георги Андонов. Той бе депортиран в Сърбия часове след арестуването му. Според "Хабертюрк“ турската полиция е открила Вукотич, като е проследила руската му приятелка, манекенката Екатерина Печенко. Вукотич е известен в родината си и с бурната си връзка с топмодела Деяна Живкович. Сръбският в. "Ало" съобщи, че тя му е дошла на свиждане в Специализирания съд, където право да го посещават имат само негови роднини. Деяна останала при него около час, като на излизане криела лицето си от репортерите.

Той твърди, че е прекъснал връзките си с престъпни групи в хода на разследването и поискал да сключи сделка със съдебните власти срещу признания. Вукотич признал, че използва фалшиви документи, докато пътува в цяла Европа. Гърция също се интересува от него, настоявайки за контрабанда на 135 килограма кокаин. Вукотич е издирван от Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина и Гърция за редица престъпления, включващи множество убийства и контрабанда на наркотици.

Гърция вероятно най-много е заинтересована да види Вукотич в неин съд, защото го обвинява за контрабанда на 135 килограма кокаин, предаде Канал 3. Той също така е известен с близки връзки с Лука Бойович, който през 2003 година уби сръбския премиер Зоран Джинджич. Според сръбския в. "Blic“ арестът е бил извършен на 10 септември. Причината за задържането на Вукотич от турската полиция е, че той е пребивавал в страната с фалшиви документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайко Байко многознайко

    13 0 Отговор
    А нашите когА?
  • 2 Тъпомер

    2 0 Отговор
    Те нашите вече не ходят в турско
Новини по държави: