Last news in Fakti

29 Септември, 2018 08:11 1 178 13

Борисов пред ООН: Да подкрепим Македония на референдума за името

  • оон-
  • бойко борисов-
  • ес-
  • западни балкани

По-голямата част от речта си премиерът посвети на усилията на българското председателство на Съвета на ЕС за подновяване на процеса на интеграция на страните от Западните Балкани

“Македония тази седмица ще трябва да вземе важно решение по споразумението с Гърция. Това е исторически момент и затова трябва да ги подкрепим да вземат това решение за бъдещето на страната си.”

Това заяви българският премиер Бойко Борисов в петък в речта си пред 73-ото общо събрание на ООН.

По-голямата част от речта си премиерът посвети на усилията на българското председателство на Съвета на ЕС за подновяване на процеса на интеграция на страните от Западните Балкани.

“Споразуменията, постигнати между София и Скопие и Атина и Скопие, са изключително важни. Те са стъпки за стабилност и сигурност в Югоизточна Европа”, заяви Борисов.

ООН трябва да засили усилията си за намиране на мирно решение на конфликта в Източна Украйна, като това решение не трябва да нарушава териториалната цялост на страната, заяви още той. В Близкия изток пък трябва да се положат още усилия за намаляване на напрежението в Сирия и постигането на мирно съжителство между Израел и Палестина, отбеляза премиерът. Той посочи, че България ще се бори за място в Съвета по човешките права на ООН през тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бг дебил

    10 0 Отговор
    Къф стратег !Къф гении!
  • 2 Borislav Popov

    14 1 Отговор
    Изказванията на ББ май се явяват намеса във вътрешните работи на друга държава ?

    Коментиран от #8

  • 3 а нашия референдум

    9 0 Отговор
    Какво значи "да подкрепим Македония"? Това е референдум! Там се произнася народът! И няма нужда от крепене! Вероятно иска да каже да подкерпим натискът на американците да се приеме този позорен акт - друга държава да налага името на Македония, поради свои гео-политически интереси?

    Коментиран от #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Герб

    4 2 Отговор
    Братя от западните покрайнини. Не слушайте нашият мафиот. Ние в България искаме да излезем от тази терорестична организация Нато.
  • 6 Госта

    2 0 Отговор
    Тоя толкова си е повярвал, че е лидер на Балканите, че си позволява да дава акъл на хората как да гласуват. Смешно и жалко
  • 7 Учуден

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "а нашия референдум":

    Референдумите в евроатлантическия съюз се решават не от народа а от правителствата. Справка: Испания-Каталуния, при мас референдума на Слави. Извън евросъюза се решават от народа: Швейцария, Крим
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Румяна Костова

    1 1 Отговор
    Според социологическите проучвания в Македония ще излязат да гласуват нужното количество народ,за да се признае референдума.Пак спореда статистиката ,повечето от тях ще гласуват както иска Америка. Защо още продължава да се шуми ,изредиха се разни международни политически лидери да подкрепят избора на македонскийот народ.Явно за тях това е много важно.Борисов с този ентусиазъм да беше подкрепил българите в България.
  • 10 Румяна Костова

    2 0 Отговор
    Крепи се някой ,който не може самостоятелно да ходи,в случая,да мисли.Ако съм македонски жител ще се замисля над този факт!
  • 11 onq s konq

    0 1 Отговор
    Нека всички масово да отидем в БРАТСКА МАКЕДОНИЯ на Референдума и да довършим ЗАПОЧНАТОТО ОТ БОРИСОВ.А задачата е проста и БЛАГОРОДНА-ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА СЪПРОВОДИ ПО ЕДИН МАКЕДОНЕЦ ДО УРНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ!
  • 12 ЦРУ

    0 1 Отговор
    Или Северна Македония.....или Северна Корея + Раша
  • 13 груйо

    1 0 Отговор
    Тоя дето си мисли,че е командир на Балканите,не се ли усеща,че името Северна Македония е бомба със закъснител.Не го казвам аз.Казват го видни историци.Пратиха му пимо за това с 19 подписа.Но глас в пустиня.Почти не се чу за това писмо.