Last news in Fakti

11 Март, 2012 10:28 26 771 6

Гол протест на колела в Перу (видео)

  • перу-
  • голи-
  • велосипедисти
Гол протест на колела в Перу (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стотици разсъблечени и голи велосипедисти изпълниха улиците на столицата на Перу – Лима, за да привлекат вниманието върху големия проблем за безопасността на улиците в града. Протестиращите искат повече отговорност у шофьорите, тъй като хиляди животи биват погубени на улицата, предаде Би Би Си.

От данни на полицията става ясно, че бил обезопасен път от 11 км. за голото вело-шествие. Между 300 и 500 ентусиасти се включили в инициативата.

„Това е нашето тяло. Нямаме кола, която да ни защитава”, заяви един от организаторите Октавио Зегара. Друг протестиращ се обяви срещу липсата на загриженост за пътната безопасност и факта, че лентите за движение на велосипедисти постоянно са заети от паркирали коли и спящи хора.

Подобна акция в Бразилия:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goji

    1 1 Отговор
    dobro ytro ,,probook;; protestat ne e vav Peru,a vav Brazilia.
    pozdrav ot men!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 De4o

    1 0 Отговор
    Секс......
  • 4 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Драги коментатори гледайте добре клипа!НЯМА ЕДНА ЖЕНА ГОЛА!
    Всички голи които карат велосипеди са голи п.....сти,ама това е
    отразено на клипа.ДА ИЗИВИНЯВАТ хората с обратна резба!
  • 5 Господ

    0 0 Отговор
    е всички протестират искат по добър живот ,а в кенефа България са Бълъци и пъзловци ,толкова ли ви е страх бе бензина днеска беше 2.63 лв за другото да не говорим или всеки да се спасява както може
  • 6 КОЛОГОЛ

    0 0 Отговор
    Никакъв протест не е това,трябва да им махнат седалките и така да карат,като оня виц за монахините дето карали колела и се смеели,и игуменката им казала че ако не пазят тишина ще им сложи седалките!