Last news in Fakti

16 Март, 2012 18:32 828 1

ЕС с нова инициатива за Африканския рог

  • ес-
  • ек-
  • африка-
  • помощ

 

Европейската комисия лансира нова инициатива на стойност 250 млн. EUR, за да помогне на хората в Африканския рог да се справят с последиците от неотдавнашната суша и за да подсили устойчивостта на населението и на икономиката в региона при бъдещи кризи, съобщиха от пресслужбата на ЕК.

Комисари Андрис Пиебалгс и Кристалина Георгиева ще представят съвместно инициативата, наречена „Подкрепа за устойчивост на Африканския рог (SHARE)“, на международна конференция, която се провежда в Копенхаген.

Целта на SHARE е да прекъсне порочния кръг от кризи в региона и да помогне на хората да се справят по-добре с бъдещи суши.

Пакетът от помощи ще помогне на жертвите на неотдавнашната криза да се завърнат по домовете си и на работните си места и ще подобри обществените услуги, като достъпа до чиста вода и санитарни съоръжения.

Проектите ще подпомогнат също така животновъдството, което е основен поминък за по-голямата част от населението в някои от районите, които често страдат от суша. Хуманитарната помощ и дългосрочното сътрудничество за развитие ще работят заедно за постигането на тези цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железара

    0 0 Отговор
    Абе ние умряхме от глад и се стопяваме с всеки изминал ден,те за Африканския рог се затъжили!!!!!!!!!!!!!!!Идиотска работа.